• Merhaba Ziyaretçi hoşgeldin! Forumdan daha fazla yararlanmak için buradan kayıt olunuz...

Yumurta-yı Hümayun şerbeti

  • Konbuyu başlatan mopsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 0
  • Görüntüleme 2K

Okunuyor :
Yumurta-yı Hümayun şerbeti

mopsy

Emektar
Üye
Merhaba, Yumurta-yı Hümayun şerbeti tarifi

Osmanlı sofralarında su yerine şerbet ve hoşaf içilirdi
Halka halinde kıyılmış soğan Halep yağında öldürülür derecede kavrulur,
sonra ince dilimlenmiş tütünlük pastırma ilave edilip biraz da su katılarak pişilir,
Yeteri kadar şeker ve sirke ile de bir iki taşım kaynatıldıktan sonra
Açılan yuvalara günlük yumurta kırılıp kapağı kapatılarak
Kaskatı olmayacak derecede pişirilir
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Reklam amaçlı yazı ve link içeren yorumlar onaylanmaz.
Üst Alt