Yoğurtla marine edilmiş sığır filetosu

Elinde kalın bir et varsa altını yuvarlak, üstünüde ortasında göz gibi kemik olacak şekilde kesersen yağları elemiş olursun. Üst bölgeden kontrfile çıkartabilirsin. Yan bölgelerde yer alan etlerde iyi tercihler arasındadır. Izgaraya koymadan önce etleri 12 saat önceden marineye yatırmak işini kolaylaştırır. İyi bir marine, biraz asidik malzemeler biraz da tatlandırıcı sıvılardan (soya sosu, meyve suyu, biraz veya şarap artı hardal ve baharatlar) oluşur. Et harlı ateşte pişmeli ve kan damlacıkları akmaya başladığı anda diğer yüze çevirmelisin ve böylece eti mükemmel bir şekilde pişirmiş olursun. Etleri pişirirken üstüne kesinlikle bastırmamalısın. Termometre kullanmak herzaman en sağlıklı sonucu verir. Kıyma için en güvenilir ısı 70, orta, az pişmiş bir et için de 63 derecedir.

Yoğurtla marine edilmiş sığır filetosu

125 gr az yağlı sade yoğurt
60 gr maydanoz
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 yemek kaşığı paprika
1 diş sarımsak, kıyılmış
Tuz
2 fileto et(12-150 gr)
30 gr az yağlı mayonez

1. Et ve mayonez haricindeki bütün malzemeleri bir kasede iyice karıştır. Sonra bunu ikiye böl.

2. Plastik bir torbanın içine karışımı döküp eti içine at. Her yerini iyice kapladıktan sonra bir gece buzdolabında beklet. İkinci karışıma mayonez ekleyip onu da dolaba kaldır.

3. Harlı ateşte bir kez çevirerek etleri pişir. Sosu üzerine dök ve servis yap.
 
Üst Alt