Yılbaşı menünüz!

Başlangıç: Üç Renkli Biberler

Dolmalık biberler A vitamini açısından oldukça zengindir. İçi doldurulduğunda fırında veya tencerede yapılan dolmalar çoğumuzun beğendiği bir tariftir. Ancak biberlerden renkli yemekler de çıkarılabilir. Beta karoten ve A vitamini deposu biberlerden güzel bir başlangıç hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 adet yeşil biber
1 adet küçük soğan
3 adet kiraz domates
2 yemek kaşığı domates suyu
5 dal maydanoz (kabaca doğranmış)
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Yapilisi

Biberleri 1 cm. kalınlığında şerit şeklinde doğrayın.
Soğanı soyup aynı şekilde şeritlere doğrayın.
Domatesleri dörde kesin.
Tüm malzemeyi pilav pişirme haznesinde karıştırın ve 35 dakika pişirin.
Biberleri 15 dakika soğumaya bırakıp servis yapın.

Ana Yemek Etli Kabak Dolması

Kabak dolması tarifiyle hem damaklara hem de göze hitap eden bir sofra hazırlayabilirsiniz...
Bu yemek, protein ve nişastalı gıdaların mükemmel bir birleşimidir.
Kompleks karbonhidratlar sayesinde tokluk hissi yaratır.
Sindirim sistemine yardımcı lifler, vitaminler ve mineraller açısından da çok zengin bir tariftir...

Malzemeler

300 gr. dana kıyma
20 gr. pirinç
3 adet orta boy kabak
10 gr. domates salçası
5 gr. biber salçası
5 dal maydanoz
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
Tuz ve karabiber
Sos için: 1 çay kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı su
5 adet kiraz domates (ikiye kesilmiş)

Yapilisi

Kabakların içini sebze oyacağı veya bir kaşık yardımıyla temizleyin.
Soğanı soyup ufak ufak doğrandıktan sonra tuz ve karabiberle ovun.
Domatesi blanşe edip kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.

Maydanoz yapraklarını ince ince kıyın.
Tüm malzemeyi kıyma ile birlikte yoğurun ve kabakların içinde boşluk kalmayacak şekilde doldurun.

Sos için
salça, domates ve suyu karıştırın.
Pişirme tepsisine kabakları koyun ve hazırladığınız sosu üzerine döküp pişmeye bırakın.

Tatlı: Çikolatalı Antep Fıstıklı Mus

Bu kez tatlı olarak değişik bir tarif denemeye ne dersiniz?
Merak etmeyin bu tarifi herkes beğenecek.
Hayaliyle yaşadığımız çikolata ve eşsiz lezzetteki Antep fıstığı bir araya gelir de kim beğenmez!

malzemeler:

140 ml. süt
3 adet yumurta beyazı
25 gr. şeker
1 yemek kaşığı kakao
10 gr. toz Antep fıstığı
2 yemek kaşığı acı badem likörü esansi

Yapilisi

Ilık sütü şekerle karıştırıp şekerin erimesini sağlayın.
Ayrı bir kapta yumurta beyazını köpürtmeden acı badem likörü esansi karıştırın.
Ardından şekerli sütü ekleyin.
Kakaoyu tel süzgeçten geçirip sütlü karışıma ilave edin.
Son olarak toz Antep fıstığını ekleyin ve
eşit miktarda cam kaplara paylaştırıp 20 dakika pişirin.
Bütün ve toz Antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

Not:
Besin Değerleri Tablosu /1 porsiyon için
Protein: 2.5 gr. - Yağ: 2.5 gr. - Karbonhidrat: 13.6 gr.

milliyet.com.tr
 
Merhaba

Bu da
Kuruyemis tabagi;

Bu da
Reçel tabağı
(Bal,ayva,ahududu,kayısı şeftali reçelleri)

Bu da
Peynir tabağı

Bu da
Zeytin tabağı

Ve
Bu da,bu tarife
sn.Seblanin
Verdigi tepki
 
Üst Alt