• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Yalancı Suşi Tarifi

  • Konbuyu başlatan mopsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 0
  • Görüntüleme 1K

Okunuyor :
Yalancı Suşi Tarifi

mopsy

Emektar
Üye
Yalancı Suşi Tarifi
Pazı yaprağı, pirinç ve havuçla kolayca hazırlanan,
hem lezzeti hem de sunumuyla beğeni toplayan yalancı suşi tarifi

Malzemeler
10 adet pazı yaprağı
1 çay bardağı pirinç
1,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy havuç
1 çay kaşığı karabiber
Damak tadınıza göre tuz

Sosu için
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Damak tadınıza göre tuz, pul biber, karabiber

Hazırlanışı
Pazı yapraklarını bol suyla yıkayıp süzün.
Orta boy tencereyi suyla doldurup kaynamaya bırakın.
Kaynayan suya pazı yapraklarını ekleyip 3 dakika haşlayın.
Haşlanan pazıları süzüp soğuk suyun altına tutun ve süzülmeye bırakın.
Havuçları dikey olarak kesip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Pilav tenceresine sıvıyağ alıp kızdırın.
Üzerini pirinci ekleyip 3 dakika kavurun.
Su, karabiber ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
Pazı yapraklarını düz bir zemine serin.
Üzerini pirinçli harçla kaplayın.
Tam ortasına bir parça havuç koyun.
Pazı yaprağını sıkıca sarın.
2 cm kalınlığında parçalara kesip servis tabağına alın.
Sosunu hazırlamak için gerekli malzemeleri kâsede karıştırın.
Sosu suşilerin üzerinde gezdirin.
Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.
 
Üst Alt