• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Yabanci Şeflerden Tarifler

  • Konbuyu başlatan mopsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 7
  • Görüntüleme 16K

Okunuyor :
Yabanci Şeflerden Tarifler

mopsy

Emektar
Üye
Merhaba
Jean Georges Vangerichten Kavunlu Gazpacho soğuk domates çorbası tarifi.
Meyveli bu çorba unutulmaz bir deneyim olacak

Malzeme listesi
1 kilogram domates, kabaca doğranmış
5 yemek kaşığı damıtılmış zeytinyağı
6 fesleğen yaprağı ve garnitür için birkaç körpe fesleğen sap
2 diş sarımsak, ince doğranmış
2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
¼ tatlı kaşığı şeker
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Yarım çekirdeksiz iri salatalık, uzunlamasına ikiye bölünmüş
Yarım küçük kavun ve bir kalın dilim çekirdeksiz karpuz
2 Yemek Kaşığı Badem (Dövülmüş)
Taze kişniş yaprağı

Kavunlu gazpacho nasıl yapılır?

1- Orta boy tencerede, domates, zeytinyağı, defne yaprakları, sarımsak, sirke ve şekeri karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Üzerini kapatın ve kaynayana değil, sadece ısınana kadar kaynatın(yaklaşık 10 dk). Süzgeçten geçirerek domates çekirdeklerini ve kabuklarını ayırın. Çorbayı, soğuması için buzdolabına kaldırın.

2-Küçük bir dondurma kepçesiyle, salatalık, kavun ve karpuzdan topam 20 top parça hazırlayın( 2 santimlik küpler de hazırlayabilirsiniz).

3-Buzdolabından çıkarttığınız soğuk çorba üzerine bu garnitürleri ekleyin ve birkaç defne sapını da serpiştirip servise sunun.

Afiyet olsun.

Jean Georges Vangerichten
 

mopsy

Emektar
Üye
Hamurlu Tavuk Çorbası

Amerikalı Thomas Keller, aşçı, restorancı ve yemek kitapları yazarından Hamurlu Tavuk Çorbası

Malzeme listesi
4 litre tavuk suyu
5 sap kereviz
3 adet büyük boy havuç
1 tatlı kaşığı bal
1 adet defne yaprağı
2 sap maydanoz
1 adet iri diş sarımsak, ezilmiş
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Yarım su bardağı unlu sos, çorbanın kıvamını koyulaştırmak için
2 su bardağı pişmiş ve küçük parçalara ayrılmış tavuk eti
¼ su bardağı doğranmış Frenk soğanı
1 yemek kaşığı sirke
Maydanoz yaprakları, garnitür için

Hamur Lokmaları İçin
Yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
2/3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı dijon hardalı
2 büyük boy yumurta
1 yemek kaşığı doğranmış frenk soğanı

Hamurlu Tavuk Çorbası nasıl yapılır?
1-Hamur lokmalarını hazırlamak için, büyük bir tencereye tuzlu suyu koyun ve kaynamaya bırakın
2-Orta boy bir tencerede, su, tereyağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırıp, orta ateşte kaynatın Unu ekleyin ve hemen bir tahta kaşıkla karıştırmaya başlayın Hamur parlak ve pürüzsüz ancak nemli olmalıdır 4-5 dakika kadar daha karıştırmaya devam edin Bu arada ısıyı ayarlayarak, hamurun renk değiştirmemesini sağlayın Yeterince buharlaşma gerçekleştiğinde, tenceredeki hamurun pişmiş kokusunu almaya başlayacaksınız
3-Hamuru hemen mutfak robotuna aktarın İçine hardal ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip, birkaç saniye karıştırın Robotu en düşük dereceye getirip içine yumurtaları kırın Yumurtalar hamura iyice işleyene kadar karıştırın Frenk soğanlarını ekleyin ve son kez karıştırın Hamur lokması malzemesini bir kaba aktarın
4-Bir tepsiye yağlı kâğıt serin Önceden hazırladığınız kaynamakta olan tuzlu suya hamur malzemesini, servis kaşığıyla, kaşık kaşık atın Hamur parçaları, suyun yüzeyine çıktıktan 5 dakika sonra pişmiş olurlar Birini çıkartıp, içini açarak, pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz Süzgeçli kepçeyle pişen hamurları tencereden çıkartıp, yağlı kâğıt üzerine serin Yaklaşık 18 adet hamur elde edeceksiniz Hamur lokmaları soğuduktan sonra makasla fazlalıklarını kesebilirsiniz
5-Büyük bir tencerede tüm sebzeleri ve 4 litre tavuk suyunu 30 dakika kaynatın Süzerek sebzeleri ayırın
6-Kereviz saplarını ikişer santimlik parçalar halinde doğrayın Tuzlu suda, iyice yumuşayana dek haşlayın Süzerek, kâğıt havlu üzerine serin
7-Havuçları küçük parçalar halinde doğrayın Küçük bir tencereye koyun Bal, defne yaprağı, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin Üzerini soğuk suyla kaplayın Havuçlar yumuşayana kadar, 4-5 dakika kaynatın Havuçları süzün ve kâğıt havlu üzerine serin
8-Sebzelerle birlikte kaynattığınız tavuk suyunu tekrar ateşe koyun İçine unlu sos ekleyip, kıvamı koyulaşana kadar, yaklaşık 30 dakika kaynatın
9-Pişmiş tavuk eti parçalarını, hamurları, havuç ve kerevizleri çorbanın içine katın Maydanoz yapraklarını ekleyin Sirke, tuz ve karabiberle baharatlandırın Isıtın ve servise sunun

Afiyet olsun
Thomas Keller
 

mopsy

Emektar
Üye
Merhaba

Bobby Flaydan ızgarada muz tarifiTadına doyamayacaksınız.

Malzeme listesi
6 adet muz, kabuklu
1 su bardağı tam yağlı süt
¾ su bardağı şeker
Tarçın

Izgara muz nasıl yapılır?
1-Süt ve şekeri, yüksek ateşte karıştırarak, %60ı buharlanıncaya kadar pişirin.
Sonunda ortaya koyu kıvamlı ve tatlı bir malzeme çıkacaktır.
Yoğunlaştırılmış şekerli süt adı verdiğimiz bu malzeme, kapalı bir şekilde oda ısısında aylarca bekletilebilir.
Ancak kapağını açıp bir kısmını kullandıktan sonra geri kalanını, hava almaz bir kap içinde buzdolabında bekletin
ve en geç 4-5 gün içinde tüketin.

2-Muzları ızgaraya koyun ve kabuk rengi iyice koyulaşıp, meyve yumuşayıncaya kadar kızartın

3-Muzları ızgaradan alın. Kumpir patatesine uygular gibi, kabukları boylamasına kesip, aralayın.
Üzerine yoğunlaşmış şekerli süt ve biraz da tarçın döküp servise sunun.

Afiyet olsun.
Bobby Flay
 
B

bursali68

Ziyaretci
Merhaba,

Sevgili dostum bu tarifler ile doyuluyor mu...:) Aç kalkmayalım da , o manada...

Sağlıcakla kalınız...
 

mopsy

Emektar
Üye
Merhaba,

Sevgili dostum bu tarifler ile doyuluyor mu...:) Aç kalkmayalım da , o manada...

Sağlıcakla kalınız...
Merhaba

Aslinda bu tarifleri veren ustalar
Doyumluk degil
Damaklik yemek yapan ve
Gurmelerin devamli takibinde olan

Dunyanin
En unlu restaurantlarinin
Bas ascilari.

Bu baglamda verilen tarifleri
Algilamak gerekir diye dusunuyorum.

Yani
Tadimlik.....
 
B

bursali68

Ziyaretci
Merhaba,

Ben en iyisi bunları not edeyim , Kemal'im taburcu olduğunda ziyafet çekmek için idel gibi duruyorlar...
 
Üst Alt