• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Vişneli Pasta

  • Konbuyu başlatan mopsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 0
  • Görüntüleme 1K

Okunuyor :
Vişneli Pasta

mopsy

Emektar
Üye
Vişneli Pasta tarifi

Malzemeler
200 gram fındık
200 gram ceviz
350 gram tereyağı
160 gram pudra şekeri
2 çay kaşığı tarçın
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
4 adet yumurta sarısı
400 gram un
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 yemek kaşığı portakal suyu
2 yemek kaşığı süt
10 gram pudra şekeri
750 gram vişne (dondurulmuş)
50 ml. vişne suyu

Hazırlanışı
Fındık ve cevizleri öğütün. Tereyağını un, ceviz, fındık, 150 gr. pudra şekeri, tarçın,
limon kabuğu rendesi, vanilya ve 1 tutam tuzla karıştırıp hamur haline getirin.
Yumurtayı ve 3 adet yumurta sarısını ilave edip iyice yoğurun.
Hamuru folyaya sarıp 3 saat buzdolabında bekletin.

Vişneleri çözülmeye bırakıp suyunu süzdürün. Portakal kabuğu ve suyu ile karıştırın.
Vişne suyunda 20 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın.

Hamuru üçe bölün. 1. hamuru unlu bir zeminde 28 cm. çapında açın ve bir kek kalıbına yerleştirin.
Yumurta sarısını ve sütü çırpın. Hamura önce bir kat bu karışımdan sürün.
Bunu yaparken etrafında 2 cm. boşluk bırakın.
Hamurun 1/3 ünden bir rulo yuvarlayın ve kalıptaki hamurun kenarlarına döşeyin.

Vişneyi tabana sürün. Kalan hamuru 25x25 cm. çapında açın. 20 dakika buzlukta bekletin.
Sonra 1 cm. eninde şeritlere bölüp ızgara şeklinde vişnenin üstüne yerleştirin,
şeritlerin üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Önceden 180ø ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin.
Gerekirse üstünü folyo ile kapatın. Soğuduktan sonra üzerine kalan pudra şekerini serpip servis yapın.
 
Üst Alt