Vegan Börek

Merhaba, Vegan Börek tarifi

Malzeme:

* 2 - 3 yufka
* Silken Tofu (yumuşak tofu)
* Soya sütü
* zeytinyağı
* acı pul biber

Hazırlanışı:

* Böreğin yapılacağı tepsi yağlanır ve yufkalardan biri kenarları dışarıda kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir.
* Diğer yufka veya yufkalar (yufka sayısı tepsinizin büyüklüğüne bağlı) parçalanır ve
tepsinin içindeki yufkanın üstünü örtecek kadarı tepsiye yerleştirilir ve üzerine soya sütü dökülür,
bir kat daha yufka parçaları konur ve bir tabakta ufalanmış silken tofu yufkanın üzerine serpilir
üzeri yufkalarla kapandıktan sonra gene soya sütü ve arzu ediliyorsa biraz da zeytinyağı konur.
* Bu şekilde yufka parçaları ve peynir bitene kadar kat kat (yufka - soya sütü / yufka - peynir / yufka - soya sütü) şeklinde
malzemeler tepsiye dizilir. Arada sırada biraz zeytinyağı (fazla olmamak kaydı ile) bu katların arasına konulabilir.
* Parçalanmış yufkalar bitince en son kat olarak tepsiden dışarı sarkan yufka tüm börek malzemesinin üzerine katlanır ve
en üste biraz kırmızı acı pul biber serpilir ve biraz soya sütü ile zeytinyağı dökülür.
* Tepsi 180 dereceye ayarlanmış fırına konur ve böreğin üstü kızarıncaya kadar pişirilir. (En fazla 30 dakika)

Afiyet olsun!
veganizm.blogspot.com
 
Soya ve yandaşlarını hiç sevemedim ben garip bir tat...

ben bu tarif üzerinde oynayarak sanırım hoş bir şeyler yaratabilirim..:))
 
Üst Alt