• Merhaba Ziyaretçi hoşgeldin! Forumdan daha fazla yararlanmak için buradan kayıt olunuz...

Turşu tarifleri

mopsy

Emektar
Üye
Merhaba ,Kavurmalık fasulye turşusu

]Malzemeler
(10 kg turşu için)

10 kg ipliksiz ve içsiz taze fasulye
6-7 baş sarmısak
200 gr acı biber
2 su bardağı kadar tuz
yeteri kadar su

Hazırlanışı :
Büyük bir tencerede suyu kaynatalım uçlarını kırdıımız fasulyeyi suya atarak normal bir şekilde(ne çok ne de az) haşlayalımTencere küçük ise bu işlemi bir kaç kez tekrarlayalımHaşladığımız fasulyeleri soğuk su içerisine atalımFazla bekletmeden sudan çıkarıp soğuması için bekletelimSarmısak ve biberleride hazırladıktan sonra turşu kabına biraz fasulye koyalım üzerine birazda sarmısak ve biberden koylımDaha sonra tekrar fasulye… bu şekilde turşu kabını dolduralımSığmayan fasulye kaldıysa eğer biraz bekledikten sonra kavanozdaki fasulyeler çökeceği için üzerine koyabilirsinizTuzlu su yapıp üzeri doluncaya kadar ekleyelimTurşumuz bekleyeceği için tuzlu olması gerekiyorKavanozun ağzını iyice kapatarak dönmesini bekleyelim3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır
 

mopsy

Emektar
Üye
Karnabahar turşusu

Malzemeler:
1 adet karnabahar
1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
1/2 çay bardağı sirke
1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
1 baş sarımsak
4 adet havuç
2-3 yaprak mor lahana
1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak )
suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak

Hazırlanışı:
Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar , sarımsaklar eklenir üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur
 

mopsy

Emektar
Üye
Kelek turşusu:

Malzemeler:
3 adet küçük boy kelek kavun
2 baş sarımsak,
1 adet limon,
yarım demet maydanoz,
1 kahve fincanı sirke,
1 çay kaşığı tozşeker,
yeterince tuz
su

Hazırlanışı:
Kelekleri yıkayarak ince dilimler halinde keselim Kaşık veya bıçak yardımıyla çekirdeklerini sıyırdıktan sonra tekrar temizce yıkayalım Dilimlenmiş keleklerin her tarafını tuzlayarak kabukları üst tarafa gelecek şekilde uygun bir tepsiye dizelim Tepsinin üzerini bir tülbentle örterek 4,5-5 saat kadar bekleterek tekrar yıkayalım Uygun bir kavanozun dibine maydanozları serelim Kelek dilimlerini sıkı sıkı dizerek aralarınasarımsakları serpiştirelim Dilimlenmiş limonları üzerine yerleştirelim Kavanozu dolduracak kadar hazırladığımız tuzlu suya tozşekeri ve sirkeyi de katarak kavanoza dolduralım Kavanozumuzun kapağını hava almayacak şekilde sıkı sıkı kapatalım Zaman zaman kapağı açarak üzerinde oluşan köpükleri bir kepçe ile alalım Serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza ederek olmasını bekleyelim
 

benzer konular


Üst Alt