Telefonunuzu satarken sıfırlamayı unutmayın

Akıllı telefonunuzu satmak ve yenisini almak istiyorsunuz. Peki cihazınızı yeni sahibine vermeden önce, kişisel verilerinizi tamamen silmek sizi koruyacaktır.

Sadece birkaç dakika içinde kişisel bilgilerinizi tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Ama, bu işlemi yapmadan önce verilerinizin bir yedeğini almayı da ihmal etmeyin.

iPHONE:
Telefonunuzun Ayarlar kısmından, önce Genel daha sonra da Sıfırla menüsüne geldiğinizde, cihazınızdaki sıfırlama seçeneklerini göreceksiniz.
Burada Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil seçeneğine dokunarak telefonunuzu güvenle silebilirsiniz.

ANDROID:
Telefonunuzun Ayarlar kısmından, önce Yedekle ve Sıfırla seçeneğine daha sonra da Fabrika Ayarlarına Sıfırla bölümüne gelin.
Eğer telefonunuzun SD kart özelliği varsa ve onu da silmek istiyorsanız USB Belleği Biçimlendir seçeneğini aktif hale getirin.
Bir sonraki adımda telefonunuz fabrika ayarlarına dönmüş olacak.

WINDOWS PHONE:
Windows uygulama listesinde önce Ayarlar kutucuğuna, daha sonra Hakkında ve Telefonunuzu Sıfırlayın'a dokunun.
Burada çıkan iki uyarıya da evet diyerek telefonunuzu tamamen sıfırlayabilirsiniz.

BLACKBERRY
Cihazınızın menüsünde, önce Seçenekler, sonra Güvenlik Seçenekleri (veya Güvenlik) daha sonra da Güvenlik Temizlemesi bölümüne girmeniz gerekiyor.
Çıkan menüdeki seçeneklerden istediklerinizi aktive edip, onay kodunu girdikten sonra telefonunuzdaki verileriniz silinmiş olacak.
 
Üst Alt