• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Tarçınlı Limon Çorbası!

  • Konbuyu başlatan mopsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 5
  • Görüntüleme 2K

Okunuyor :
Tarçınlı Limon Çorbası!

mopsy

Emektar
Üye
Tarçınlı Limon Çorbası! tarifi
Farklı lezzetleri sevenler için, iştah açıcı bir başlangıç olan Tarçınlı Limon Çorbası tarifi

Malzemeler:
1 adet limon
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı mısır unu
3-4 yaprak taze biberiye
½ su bardağı süt kreması
1 çay kaşığı tarçın
Bir tutam toz zencefil
15 gr tereyağı
Tuz

Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsağı ince ince kıyın.
Tereyağını eritip, soğan ve sarımsağı kavurun.
Unu ilave edin. Karıştırarak kavurun.
Et suyunu karıştırmaya devam ederek azar azar ilave edin.
Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
Kaynayan çorbaya limon suyunu ekleyin.
Zencefil, tuz, tarçın ve limon kabuğunu ekleyip, kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Çorba suyundan birkaç kaşık alıp, kremayla bir kasede iyice yedirerek karıştırın.
Çorbayı ocaktan alın ve kremayı ilave edin.
Biberiye yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!
 

dogangunes

Profesyonel
Yönetici
Admin
Moderatör
Üye
Farklı olmayı severim ama bu fark beni aşar sn.mopsy tarçın ve çorba ben almayım..Menüde başka ne var acaba..:freakedout:
 

mopsy

Emektar
Üye
Farklı olmayı severim ama bu fark beni aşar sn.mopsy tarçın ve çorba ben almayım..Menüde başka ne var acaba..:freakedout:
Merhaba!

Ama yaninda Tereyağlı Ekmek ile servis ediyoruz.



Fırından çıktığı anda mutfağınızı saracak mis gibi tereyağı ve süt kokusuna hazır mısınız? Tek başına bile doyurucu ve lezzetli tereyağlı ekmeği mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler,

Hamuru için,

2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım tatlı kaşığı instant maya

Üzeri için,

1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un

Hazırlanışı,

Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.
Tüm malzemeler özleşene dek iyice yoğurun.
Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat bekletin.
Mayalanan hamuru eşit büyüklükte parçalara bölüp şekil verin.
Şekil verdiğiniz hamurları 15 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.
Dinlenen ekmeklerin üzerine zeytinyağı ve su sürün.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından çıkan ekmek ılındıktan sonra dilimleyin.

Afiyet olsun

Tereyağlı Ekmek - *MSN Kadın - Yemek Tarifleri

ps.Resimde ekmegin yanindaki Papatyalar tum ailenize....
 

dogangunes

Profesyonel
Yönetici
Admin
Moderatör
Üye
Ama olmazki böyle sayın mopsy..:)
Tereyağlı ekmeği yemek için illa o tarçınlı çorbayı almakmı gerekiyor.Şantaj derlere buna..:freakedout:

Anlaşalım sizinle ben sadece papatyalarla tereyağlı ekmeği alayım...:prv:
 

mopsy

Emektar
Üye
Ama olmazki böyle sayın mopsy..:)
Tereyağlı ekmeği yemek için illa o tarçınlı çorbayı almakmı gerekiyor.Şantaj derlere buna..:freakedout:

Anlaşalım sizinle ben sadece papatyalarla tereyağlı ekmeği alayım...:prv:
Merhaba!

Nasil yani?
Yarim ekmek arasi
Papatya mi............
 
Üst Alt