Tacos

Tacos tarifi , Tacos nasıl yapılır

Gerekli Malzemeler:
8 taco kabuğu
500 gr kıyma
5 yemek kaşığı zeytinyağı
l soğan
2 domates
1 kırmızıbiber
l sarı biber
l yeşil biber
l yemek kaşığı acı biber sosu
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
Maydanoz

Hazırlanışı:
Soğanı küp şeklinde doğrayıp kıyma ile birlikte tavaya alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip orta ateşte kavrulmaya bırakın.
Domatesleri mutfak robotunda püre haline getirip kavrulmuş kıymaya ekleyin. Salça ve biber sosunu ilave edin.
Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

Biberleri küp şeklinde doğrayıp ayrı bir tavada az zeytinyağı ile soteleyin.
Kıymaya ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın.
Taco kabuklarını fırında ısıtın. Kıyma karışımını içlerine doldurun ve
üzerlerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın.

Afiyet olsun!

Meksika Mutfağı Hakkında
Genellikle zengin bitki örtüsüne sahip bu sıcak, tropik ülkenin mutfağında mısır, fasulye,
meyve çeşitleri ve belirli sebze türleri önemli bir rol oynar.
Meksika'da birbirinden çok farklı bölgesel mutfaklar mevcuttur.
Kuzey'de İspanyol mutfağının etkisi görülürken, güneyde ise yerlilerin mutfağı korunmaktadır.
Sığır eti ve zeytinyağı bu mutfak için çok önemlidir.
 
Üst Alt