Susamlı Simit tarifi
Yanında bir bardak çayla ağızda dağılan susamlı simit tarifi
Özel davet günlerinizde misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Malzemeler
Hamuru için
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 adet yumurta akı
Susam
Hazırlanışı
Yoğurma kabına; yoğurt, toz şeker, tuz, kabartma tozu, limon suyu ve margarini alıp karıştırın.
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin.
Hazırladığınız simitleri önce yumurta akına sonra susama batırın.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Yanında bir bardak çayla ağızda dağılan susamlı simit tarifi
Özel davet günlerinizde misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Malzemeler
Hamuru için
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 adet yumurta akı
Susam
Hazırlanışı
Yoğurma kabına; yoğurt, toz şeker, tuz, kabartma tozu, limon suyu ve margarini alıp karıştırın.
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin.
Hazırladığınız simitleri önce yumurta akına sonra susama batırın.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.