Sorulari almak marifet degil ,bence aldiklarina cevap vermek marifet...
Sana birsey diyeyim mi , Sen ne sosyaliszm den ne din den ne kominizm den zerre kadar haberi -bilgisi olmayan üstüne üstlük, neyi ne icin savundugunu ve nelere hangi sebeblerden karsi ciktigini , cikman gerektigini bile bilmiyorsun....
Su yukarida yazdiklarin varya....sayet onlari özümseyerek yazdi isen senin fikir yapilarin ise asagidakiler kimin...?
Sen pc nin basinda degilken baska biri (pardon birileri ) gelip senin adinla yaziyormu..? Bir sosyalist arkadasimizda 30 ayri kisilik olurmu..?
Kisilik bozuklugu derler buna psikologlar ama ben sana bunu itham etmeyecegim cevabini verene kadar
buyur yukardaki yazida asagidakilerde senin yazilarin
Ve bu yukarida yazdiklarindan sonra
" SOSYALIZMDE E$iTLiK " diye bir konu acip
diyeceksin.... $u yazdigim mesajda sadece 1 kisiden alinti yaptigim yüzlerce yazisindan sadece birkaci gördügün ve tamami senden alinti...
Sahi Sosyalist sen milletle dalga gectigini zannediyorsan bence otur bir düsün, buraya yazip cizenler o kadar saf kisiliklermi degilmi diye....:malesef:
Kolay gelsin Sosyalist

rv:
Bakınız sayın ARIZA bey.
Öncelikle doğru, dürüst ve seviyeli olacaksın.
Saldırganlığı bırakacak, bir konu hakkında yorum yaparken konuya özgü yorum yapacaksın ve kişiselleştirmeyeceksin.
Açtığım hemen hemen tüm konularda konuyu yorumlamak yerine bana saldırdığını ve bu saldırganlığının vermiş olduğu öfkeyle seviyesizleştiğini gördüm.
Ve bu nedenle sizin bana yönelttiğiniz eleştiri ve sorularınıza uzun süre cevap vermedim.
Belki insanca bir tavır içine girersiniz diye.
Ama görüyorum ki, yukarıdaki yorumunuzda da olduğu gibi, hiç bir gelişme olmamış.
Eğer fikirleri tartışacaksak, sakin olmak ve bunu kişiselleştirmemek gerekir.
Duymuşsunuzdur; küçük insanlar kişileri, normal insanlar olayları, büyük insanlar fikirleri tartışırlar.
Bu bağlamda iletişim kuracaksak, bu iletişimimiz seviyeli olmalı.
Aksi halde uzatmanın anlamı yok.
Çünkü saldırgan, nezaketten uzak, saygısız insanları asla yanıma yaklaştırmam.
Baştan söylemiş olayım...
Gelelim aşağıdaki alıntılarını yaptığın yorumlarımın açıklamalarına:
SOSYALİST´isimli üyeden Alıntı
Kız ve kadınlarımızı karanlığa gömmek için bakalım daha ne gibi özgürlükler icat edeceğiz.
Saçların kapatılmasını özgürlük diye niteleyenlerin özgürlük anlayışı da çok komik valla!
İnsanı sarıp sarmalanın özgürlükle ne alakası var?
Bu çıkmazdan acilen çıkmak lazım...
Eğer örtünmek özgürlükse vay halimize.
Bu nedenle türban giyilmesinin meşru bir özgürlüğü olamaz bence.
Anacak ve ancak türban, hanımlarımızı köleleştirmeye götüren ilk adımlardandır diyebiliriz.
Bu arada laikliğin anlam ve önemini unutmamak gerek..
Alıntılardaki yorumlarımdan da anlaşılacağı gibi türban veya başörtüsünün bir özgürlük ifade etmediği, kız ve kadınlarımızı köleleştirme girişimi olduğu,
erkek egemenliğinin kandınlarımız üzerindeki baskıları artırdığı, kadınların cinsel obje olarak görüldüğü,
ayrımcılık ve inancın siyasallaşması olduğu ve bunun insan hak ve özgürlükleri temelinde değerlendirilemeyeceğini belirmeye çalıştım.
Aynı zamanda bu girişim ve düşüncenin dinozor bir anlayış içerdiği;
demokrasiyle içselleşen, mantık ve bilimselliğiyle tüm insanlık tarafından kabul gören LAİKLİĞE aykırı bir tutum olduğunu ifade ettim.
Bu nedenle ilkelliğiyle ve gericiliğiyle öne çıkan bu yapılanmaya asla ve asla kamusal alanda müsade edilmemesi gerektiğini savundum.
Bu düşünce ve ifadelerimin hala arkasındayım.
Çünkü, yukarıda izah etmeye çalıştığım gibi siyasallaşan dini yapılanma; çağdışılılığı, ayrımcılığı, özgürsüzlüğü,
demokrasi ve insan hak ve özgürlüğüne aykırılığı nedeniyle günümüz koşullarına uymamaktadır.
Siyasallaşan ve kitleselleşen bu dini yapılanmanın demokrasi için tehlike oluşturduğunu da belirtmem gerekir.
Ve böylece, diğer insanlar için sakıncalı bir durum içerdiğinden dolayı EŞİTLİK ilkesine aykırıdır.
Kişi ister türban giyer, ister baştan ayağa kapanır.Buna bir sözüm yok elbette.
Bu alıntının tamamını almış olsaydınız yorum daha iyi anlaşılırdı.
Önemi yok, izah edeyim:
Dini inanç vicdani bir meseledir.
Diğerleri üzerinde baskı oluşturacağı için bunun kamusal alana siyasallaşarak yansımaması gerekir.
Çünkü bu yansıma insaları ayrıştıracağı için özgürlük ve eşitlik ilkesine aykırıdır.
Evinde, sokakta, dağda, bayırda, çayırda ise;
Kişi ister türban giyer, ister baştan ayağa kapanır.Buna bir sözüm yok elbette.
Umarım anlatabilmişimdir..