Sini Kebabı

Sini Kebabı tarifi

Malzemeler;
1 kg orta yagli Kiyma
2 orta boy sogan
5 dis sarimsak
2 adet kirmizi biber
1 demet maydonoz
Tuz+Karabiber+Pulbiber

Üzeri İçin;
2 adet patates
2 adet domates
4 adet yesil biber

Sosu İçin;
2 yemek kasigi domates salcasi
1 bardak su

Yapılışı
Soganlar, sarimsaklar, maydonoz ve biberler ince ince kiyilir.
Kiyma, ince kiyilmis harc ve baharatlar tepsiye alinir ve iyice yogrulur, en az 10 dakika.
Güzel özlesmis bir harc olusur.
Bu harci sini`ye (yani tepsiye) her tarafi esit kalinlikta olacak sekilde kenarlarina varana kadar dösenir
Daha sonra üzerine dilimlenmis patates, domates ve biber dilimleri sekil verilerek dizilir
En son su ve salca bir kase icinde karistirilir ve dösenmis kebabin üzerine yayilir.
Önceden isitilmis 250° dereceli firinda pisirilir ve sicaken servis yapilir.
Afiyetler olsun
 
Güzelim kebabı salçaya kurban etmişsin!

''sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi, bilmez ki sorsun, bilse sorardı.''
sadi
:)
 
Güzelim kebabı salçaya kurban etmişsin!

''sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi, bilmez ki sorsun, bilse sorardı.''
sadi
:)

Merhaba

Insaf!
Koca tepsiye
2 kasik salca...


Iste
Kasik!
images


Iste
Salca
images
 
  • Etiketler
    sini kebabı
  • Üst Alt