Alık-ı Ekber, Yobaz-ul Resul, Ümmi Gülsüm Bacım
Sanıyorum okuduğunuzu algılayamadığınız için herkesi de kendiniz gibi sanıyorsunuz. İnsanı, cini sormuyorum, bakara 34'ü soruyorum. Tekrar sorayım tahminim soruyu yine algılayamadınız; Her zamanki gibi. Umuyorum bu sefer algılar ve bir cevap verebilirsiniz.
Tanrı ''Adem için saygıyla eğilin'' derken kimi muatap almış? MELEKLERİ
Sadece meleklere mi demiş yoksa cinler ve meleklere mi? MELEKLERE
Bunu kim diyor ; İnandığınız Kitap,
Peki kitabı kim yazdırmış? Tanrınız
Kimler eğilmiş, İblis hariç tüm melekler.
Soru şu; meleklere eğilin dediğinde iblis'in orada işi neydi?
Niye iblis hariç bütün melekler deniliyor?
Niye meleklere eğilin dediğinde eğilmeyen iblis kafirlerden oluyor?
İblis melek değilse neden emrin muatabı gibi kabul edilip, emri uygulamadığı için kafirlerden olup cezalandırılıyor?
Alık-ı Ekber, Yobaz-ul Resul, Ümmi Gülsüm Bacım, sorunun çevresinden dolanıp duracağına soruya cevap ver.
engin bilgisine nihayet olmayan majesteleri ;mari antuanet gibi bilmediğiniz konularda ahkam kesmekte pek mahirsiniz.laf oyunlarıyla ahada kıstırdım dindarları diye ,cevap bulamazlarsa ateizm yesinler diye tepinmektesiniz.amma velakin yemezler.
bizde diyoruz ki,iyi kötü ne varsa insana secde etmesi için emir almıştır.(iyiliğin sembolü melek,kötülüğünki şeytan)kişinin kendi bedenide kainatın küçük bir kopyasıdır.Kainatta ne varsa sende de var.Ne olduğunu anlamak için kendini incelemen de bir fikir verebilir.Kendini düşün bakalım senin emrine itaat eden ve etmeyen taraflarını.elini,ayağını,düşünceni,aklını emrine göre hareket ettirebilirsin.Emrinden çıkmazlar.Ama duyguların öyle değil.öfke,şehvet,kin,nefret,aşk,kibir gibi duygularını kullanırken ikilem yaşarsın iyiye ve kötüye kullanmak konusunda. bazan sen istemesende sana muhaliftir kendin....hatta şikayetçi olursun bazan bu duygularından.onların elinden ancak bu şeytani tarafını eğitirsen rahat edebilirsin.yani şeytanını müslüman edebilirsen.
şimdi evrensel planda bakalım olaya iyilik ve kötülük,iradesi olan varlıklar var oldukça olmak zorunda.Çünkü herşey zıddıyla bilinir.ve iradeyi kullanmak,seçim yapmak olgusu var olduğu müddetçe iyilik ve kötülük var olacaktır.
Şeytan,gerekli olmasa sapamaz ve saptıramazdı.herşeyin bir hikmeti var.Ateş,sobanın içinde olursa evi ısıtır ama sobanın dışına kıvılcım bile sıçrasa evi yakabilir.
şeytan insana itaat mecburiyetindedir.fakat zaptu raptı çok zordur.zaptü rabt edenler ondan fayda bile görür.Nitekim hz.Süleymanın şeytanları emrinde çalıştırdığını yazar kuran.nefsinide eğitirsen senin bineğin olur.misal aleminde nefsine yenik düşen,eşeğini sırtlamış adama benzetilir.
efenim kuran kıssalarına hikaye,masal gibibakarsan masal olur sana hiç birşey anlatmaz.Hakikatlerin anlatıldığı kutsal kitaplar ve hadisler,Allah dostlarının kitapları sembolik bir dil kullanır.
Mesela,hz.Peygamber,sahabesiyle otururken birgün,yetmiş yıldır yuvarlanan bir taş bugün cehennemin dibine ulaştı buyurmuş.Şimdi uzaydan gelmiş gibi bunu gerçekten bir taş ve ateş dolu bir kuyuya düşmüş gibi anlarsanız siz bilirsiniz.Ama hakikatini anlamak istiyorsanız az gayret.Nitekim sahabe araştırıyor,bakıyorki o gün müşriklerin ileri gelenlerinden yetmiş yaşlarında biri ölmüş.taşlaşmış kalbi sebebiyle artık manen taş hükmünde bir kafir.
biraz karışık oldu ama kısıtlı zamanda bu kadar çıktı .anlamassan sona gene anlatırım efenim.