• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Şalgam İçerik,bici Yerik

  • Konbuyu başlatan mopsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 15
  • Görüntüleme 5K

Okunuyor :
Şalgam İçerik,bici Yerik

mopsy

Emektar
Üye
Merhaba! Şalgam İçerik,bici Yerik

Şalgam suyu
100ml Şalgam suyunun besin değerleri;
Enerji : 10 kcal Protein : 0.4 ml
Karbonhidrat : 1.8 ml
Şekerden gelen : 0 ml
Yağ : 0.2 ml Tekli doyamış yağ asitleri : 0 ml Çoklu doymamış yağ asitleri : 0 ml Trans yağ asitleri : 0 ml
Lif : 0.1 ml Sodyum : 0.063 ml

İçeriği :
Mor havuç, şalgam turpu, tuz, bulgur, arıtılmış su.
Yüksek keskinliği sebebiyle yemeklerin başında tüketilmi önerilmez.
Gazlı olmasa da, sertliği sebebiyle mide için sağlıklı olmayacaktır.
Aslında mideye iyi geldiği söyleniyor fakat kararında tüketilirse
Çok sevseniz de günde 1/2 - 1 litreden fazla içmemek kararında olur.
Bu, GI değeri için değil, karaciğeri yormaması açısındandır.

Yapılışı ise şöyle;
Şalgam suyu, mor havucun özü alınarak yapılıyor.
Önce, bulgur unu mayalanıp bir hafta bekletiliyor, iyice ekşidikten sonra sulandırılıp,
dut ağacından yapılan özel tahta fıçılara bırakılıyor.
Ardından, mor havuç iyice temizlenip kaynatıldıktan sonra bu fıçılara konuluyor, üzerine de şalgam turpu yerleştiriliyor.
Tahta fıçılarda bir hafta daha bekletilen bu karışıma tuz ilave ediliyor.
Fıçı içinde şarap gibi olgunlaştırılan şalgam, bekleme süresi sonunda süzülerek içime hazır hale getiriliyor.
Şalgam suyunu acılı olarak içmek isteyenlerin bardağına ise bir miktar süs biberinden elde edilen acı sos ilave ediliyor.

Bici tatlisi

malzemeler:

6 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardak su
2 adet "Bici S" boyası
Kar şekline getirilmiş buz
Gülsuyu
Süslemek için muz kivi olabilir

Yapılışı:
6 bardak suyumuza 6 bardak nişastamızı eklenerek pişirilir.
Bu arada devamlı bir tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Koyulaşan karışımı bir tepsiye dökerek buzdolabında bekletiyoruz .
Üzerinin kurumaması için bir ıslak bezle örtülür.
Dolapta bekleterek dondurduğumuz bici bici küçük kaselere küp şeklinde doğranır.
İçine kırmızı boya ile hazırlanan su, pudra şekeri, kar haline getirilen buz ve gülsuyu eklenerek servis yapılır.
 

Guney

Kıdemli
Üye
Ay başlığı gördüm yüreğim ağzıma geldi..
Aman tanrımm bu nasıl güzel bir konu bu nasıl güzel bir tat o hiç kapanmayan iştahım nedense aldı başını gitti "bici" yemeye...

Sonsuz teşekkürlerim varrr.. Ama lütfen "bici"nin tadına fırsatınız olursa bakın..Muhteşemmmm ve çok hafif..
 

Venhar

1. Hikaye yarışma birincisi, 2. Avatar yarışma bir
Üye
Ayy zaten üşüyorum ... havalar ısınsın sonra yaa
 

mopsy

Emektar
Üye
Ay başlığı gördüm yüreğim ağzıma geldi..
Aman tanrımm bu nasıl güzel bir konu bu nasıl güzel bir tat o hiç kapanmayan iştahım nedense aldı başını gitti "bici" yemeye...

Sonsuz teşekkürlerim varrr.. Ama lütfen "bici"nin tadına fırsatınız olursa bakın..Muhteşemmmm ve çok hafif..
Merhaba!

Buralar zaten buz gibi.
Birde kirilmis buz yersem......
 

gordionum

Tecrübeli
Üye
bir zamanlar biçerdöverlerimiz vardı adana'ya biçime giderdik, çok güzel tatlardı. birde BALLI denilen yuvarlak yağda kızartılıp şerbete daldırılan tatlısı vardı adananın. fırsat olsa da, çok sıcak olmadan adanaya yolum düşse! halep çarşısında cihangir abiyide özledim valla.

ayrıca, adanalıların acı ve tatlıyı çok sevmelerini ve birlikte tüketmelerini kıskanırım açıkçası.
 

Guney

Kıdemli
Üye
bir zamanlar biçerdöverlerimiz vardı adana'ya biçime giderdik, çok güzel tatlardı. birde BALLI denilen yuvarlak yağda kızartılıp şerbete daldırılan tatlısı vardı adananın. fırsat olsa da, çok sıcak olmadan adanaya yolum düşse! halep çarşısında cihangir abiyide özledim valla.

ayrıca, adanalıların acı ve tatlıyı çok sevmelerini ve birlikte tüketmelerini kıskanırım açıkçası.
Mısır çarşısı ,kilis pazarı bütün el altı kaçak malların bulunduğu yerler..
Geçen hafta ordaydım..:))
Kaçak spor ayakkabısı baktım..

Sokakta tatlı yenir ve hemen yan tarafta da şalgam içilir..:))
O yüzden sanırsam adananın kavgasıda birmez sevgiside...
 
Üst Alt