1-İçine tuz konulan un böceklenmez
2-Nemli undan yapılan hamur iyi kabarmaz
3-Etlere tuz pişince katılırsa sert olmaz
4-Peynir, tulu su içinde daha iyi korunur
5-Izgar etlere, yağ sürülürse yumuşak olur
6-Kreçle badana edilen mutfak nemlenmez
7-Pilavın beyaz olması için limon sıkılır
8-Sütün kesilmemesi için az karbonat atılır
9-Kan lekesine tuz konup ıslatılır ve yıkanır
10-Alüminyum kaplar sodalı su ile yıkanmaz
11-Duvar çamaşur suyu ile silinirse örümcek gelmez
12-Çiçek saksılarına üç ayda bir solucan ilacı atılır
13-Et çok yıkanırsa lezzeti ve besin değeri azalır
14-Meyve lekesi, lekeli yer gerdirilerek buhara tutularak sabunla yıkanır.
15-Çelik tencereler yıkanınca hemen kurulanmalıdır.
2-Nemli undan yapılan hamur iyi kabarmaz
3-Etlere tuz pişince katılırsa sert olmaz
4-Peynir, tulu su içinde daha iyi korunur
5-Izgar etlere, yağ sürülürse yumuşak olur
6-Kreçle badana edilen mutfak nemlenmez
7-Pilavın beyaz olması için limon sıkılır
8-Sütün kesilmemesi için az karbonat atılır
9-Kan lekesine tuz konup ıslatılır ve yıkanır
10-Alüminyum kaplar sodalı su ile yıkanmaz
11-Duvar çamaşur suyu ile silinirse örümcek gelmez
12-Çiçek saksılarına üç ayda bir solucan ilacı atılır
13-Et çok yıkanırsa lezzeti ve besin değeri azalır
14-Meyve lekesi, lekeli yer gerdirilerek buhara tutularak sabunla yıkanır.
15-Çelik tencereler yıkanınca hemen kurulanmalıdır.