Portakallı Kek Tarifi
Kahvaltı, beş çayı ve akşam yemeği sonrası demlediğiniz çayın yanında ikram edebileceğiniz hafif ve
lezzetli portakallı kek tarifi
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı portakal suyu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp köpürene dek çırpın.
Sıvıyağ ve portakal suyunu ilave edip çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla karıştırın.
Top kek kalıplarını yağlayın.
Kek hamurunu 1 parmak boşluk kalacak şekilde kalıplara pay edin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Kahvaltı, beş çayı ve akşam yemeği sonrası demlediğiniz çayın yanında ikram edebileceğiniz hafif ve
lezzetli portakallı kek tarifi
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı portakal suyu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp köpürene dek çırpın.
Sıvıyağ ve portakal suyunu ilave edip çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla karıştırın.
Top kek kalıplarını yağlayın.
Kek hamurunu 1 parmak boşluk kalacak şekilde kalıplara pay edin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.