Pirinçli Börek/Kömbe

Pirinçli Börek Kömbe tarifi Antep'in Pirinçli Böregi ( Kömbe)

MALZEMELER
300 g kıyma
1 bardaktan az yarı haşlanmış pirinç
3 tane yemeklik doğranmış soğan
Karabiber, tuz

Hamuru için
500 g un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 bardak yoğurt
1/2 bardak sıvıyağ
Tuz, yeterince su

YAPILIŞI
Yapılan hamur 5-10 dak. dinlendirilir.
Kıyma kavrulup suyunu çekince soğanlar eklenip devam kavrulur.
Kıymanın üzerine 2 bardak su konup kaynatılır, suyunu biraz çekmesi sağlanır.
Pirinç ilave edilerek baharatlandırılırve ağzı kapatılıp suyu çektirilır
Hamurda cevizden büyük parçalar koparılıp bıçak sırtı kalınlığında açılır,
iç malzemesi konur ve bir tabak yardımıyla kenarları kesilir.
Sıvıyağda orta ısıda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır.

Afiyet olsun!
 
Üst Alt