Pilavınız yapışık mı oluyor?

Tane tane mis gibi bir pilav yapabilmek aslında gerçek bir usta işidir.
İşte size o ustalardan bir öneri... Pilavınız artık hem tadıyla, hem de görüntüsüyle dillere destan olacak.
İşin ilk sırrı pirinçleri nasıl yıkadığınızda saklıdır. Suyu tamamen berraklaşıncaya kadar pirinçleri ılık suyla yıkayın. Yıkadıktan sonra da hemen ateşe almayın, 20 dakika bekleyin.

Daha sonra pirincinize su eklerken birkaç damla limon da koyun. Ya da bir dilim limon ekleyin. Pilavınızı servis ederken pirinçlerin kendi kendine ayrıldığını göreceksiniz.
 
Sen kendi sırrını yaz Doğangüneş... :)

Ölçü vermiyorum çünkü ne hamur işlerini nede yemekleri ölçüyle yapmam tamamen göz kararı..
Pirinçlerimizi güzelce yıkıyoruz ,Pilav tavamıza terayağı (margarinde olabilir) ve sıvı yağı koyup pirinçlerimizi güzelce kavuruyoruz birkaç dakika sadece,içine sebzeli baharatlarımızdan koyuyoruz (ben genelde tuz kullanmam )ve suyumuzu ekleyip ne çok kısık nede harlı ateş pişiriyorz.Daha sonra altını kapatıp havlu peçeteyle üstünü kapatıp biraz demlendiriyoruz ve pilavımız hazır.Afiyet olsun..:)
 
Ölçü vermiyorum çünkü ne hamur işlerini nede yemekleri ölçüyle yapmam tamamen göz kararı..
Pirinçlerimizi güzelce yıkıyoruz ,Pilav tavamıza terayağı (margarinde olabilir) ve sıvı yağı koyup pirinçlerimizi güzelce kavuruyoruz birkaç dakika sadece,içine sebzeli baharatlarımızdan koyuyoruz (ben genelde tuz kullanmam )ve suyumuzu ekleyip ne çok kısık nede harlı ateş pişiriyorz.Daha sonra altını kapatıp havlu peçeteyle üstünü kapatıp biraz demlendiriyoruz ve pilavımız hazır.Afiyet olsun..:)

Bence bu işin tek sırrı pirinçleri güzel yıkamak ve pilavı kısık ateşte pişirmek:))))) Cidden...
 
Üst Alt