Merhaba,
Sn.ashenarşi ( YALANCI ve İFTİRACI ) bakalım konuya biraz daha açıklık getireyim...Çünkü bir çok konuda olduğu gibi yine eleştiriyi " anlamamazlığa " vuruyor,ve söylenmeyen şeyleri söylenmiş gibi yansıtmaya çalışıyorsunuz,buyrun daha önceki bir konuda da aynı tarz hatanız vardı ve yine aynı tarz eleştirdim sizi,buyrun OKUYUN ...!!!
Konu : Hz.ömer(ra) bir yahudinin kellesini nasıl kesti?
Tarih : 08-06-2010, 11:35 PM
Alıntı : ashenarşi
Bir münâfık ile bir yehûdî, bir husûsda anlaşamadı. Yehûdî da'vâyı hâlletmek için, Sultân-ı Enbiyâ hazretlerinin meclis-i şerîflerine gelmek istedi. Münâfık da yehûdîlerin re'îsi Ka'b bin Eşrefe gitmek istedi. Sonunda, Resûlullahın (sav) katına geldiler. Da'vâyı yehûdîye hükm buyurdular. Münâfık o hükme râzı olmayıp, hazret-i Ömerin (ra) huzûruna d'vâyı halletmesi için geldiler. Yehûdî, mâcerâ ve da'vâyı hazret-i Resûlullahın huzûruna varıp, Resûlullah hazretlerinin kendisine hükm eylediğini, münâfıkın ise buna râzı olmadığını anlatdı. Hazret-i Ömer (ra) o münâfıkdan, anlaşmazlığı süâl buyurdular ki,
- Bu yehûdînin anlatdığı gibi midir.
Münâfık,
- Evet, öyledir. Ammâ ben Peygamberin hükmüne râzı olmayıp, geldim ki, sen hükm edesin, dedi.
Hazret-i Ömer (ra) buyurdu:
- Siz yerinizde durunuz. Gelip, sizin için hükm edeceğim.
Varıp, evlerinden kılıncını aldı. Geldi ve münâfıkın boynunu vurdu. Buyurdu ki:
devamı: FORUM SUPERMEYDAN
http://www.supermeydan.net/forum/forum386/thread68161.html
- Allahü teâlânın ve Resûlünün hükmüne râzı olmıyan kimseye ben böyle hükm eylerim.
O vakt, Cebrâîl aleyhissalâtü vesselâm âyet ile gelip, hazret-i Ömere (ra) hak ile bâtıl arasını ayırt etdi demek olan Fârûk lakabı verildi.
Âyet-i kerîme budur:
(Şu kimseleri görmezmisin, sana ve senden öncekilere indirilen kitâblara inandıklarını zan ederler. Muhâkeme olunmak için tâgûta gitmek isterler..)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
KONU NE : Hz.ömer(ra) bir yahudinin kellesini nasıl kesti?
YAZIDA NE YAZIYOR : Varıp, evlerinden kılıncını aldı. Geldi ve münâfıkın boynunu vurdu...
BEN SİZİ NASIL ELEŞTİRMİŞİM...!!!
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Tarih : 08-06-2010, 11:46 PM
Alıntı : bursali68
Merhaba,
Sn.ashenarşi,ya ezbere bir şeyler yazdınız,veya salladınız,yada alıntıladığınız konuyu okumadan BAŞLIK açtınız ???
Kellesi kesilen ise : " Geldi ve münâfıkın boynunu vurdu..."
Sizi bazen anlamakta zorlanıyoruz...Yardımcı olur musunuz...
Sağlıcakla kalınız...
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
KONU : Hz.ömer(ra) bir yahudinin kellesini nasıl kesti?
KELLESİ KESİLEN İSE : " Geldi ve münâfıkın boynunu vurdu..."
TABİİ SİZ SIKIŞTINIZ VE VERDİĞİNİZ YANITA BAKINIZ...!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Tarih : 08-06-2010, 11:55 PM
Allah Allah(c.c.) Daha önce başka yerlerde de böyle kelime tanımı yaptınızı görüyorum.
Bir insan hem yahudi hem münafık olamaz mı?
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
YANITA BAK...!!! Size bir insan hem Yahudi hem Münafık olamaz DİYEN Mİ VAR...!!! Müthiş bir anlama KABİLİYETİNİZ VAR Helal olsun...!!!
=======================================================
Hemen ikinci örneğe bakalım....
Konu : Peygamberimizin Türkler hakkındaki hadisleri
Tarih : 24-06-2010, 09:33 PM
hayır! doğuların ve batıların Rabbine yenim ederimki her halde biz onların (yani arapların) yerine kendilerinden daha hayırlılarını getirmeye elbette bizim gücümüz yeter ve kimsede önümüze geçemez (Kuranı Kerim el-Mearic 40,41)
Peygamberimizin Türkler hakkındaki hadisleri
Ey inananlar! Aranızda dininden kim dönerse bilsinki, Allah, kendisinin ( çok ) sevdiği ve onlarında Onu sevdiği, ( üstelik ) inananlara karşı alçak gönüllü , inkarcılara karşı güçlü , Allah yolunda cihad eden, yerenin yermesinden korkmayan bir millet getirir Bu Allahın dilediğine verdiği bir nimettir Allah herşeyi kaplar ve bilir (Kuranı Kerim el-Maide 54 )
"İşte sizler Allah yolunda ( mallarınızı ) sarfetmeye çağırılan kimselersiniz Kiminiz cimrilik yapıyor ama, ( O ) cimrilik yapan bilsinki , ancak kendine karşı cimrilik etmiş olur Allah zengindir, siz ise fakirsiniz Eğer ondan yüz çevirirseniz, sizi ortadan kaldırır ve sizin yerinize , sizden olmayan ve sonrada sizlere benzemeyecek olan baaşka bir milleti getirir" ( Kuran-ı Kerim Muhammed s 38 )
And olsun! biz zikr ( yani tevrattan ) sonra zeburda da ;" Arza salih kullarım varis olacaklardır!" diye yazmıştık ( Kuran-ı Kerim el-Enbiya 105 )
" Onlar ki ; Eğer kendilerine yer yüzünde bir iktirad , mevki verirsek namazlarını dosdoğru kılarlar , zekat verirler , iyiliği emreder, kötülükten vaz geçirmeye çalışırlar Bütün işlerin sonucu Allaha aittir" (Kuran-ı Kerim el-Hac 41 )
....Yazı devam ediyor....
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
BEN SİZİ NASIL ELEŞTİRMİŞİM...!!!
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Tarih : 26-06-2010, 02:02 AM
Alıntı : bursali68
Peygamberimizin Türkler hakkındaki hadisleri
Ey inananlar! Aranızda dininden kim dönerse bilsinki, Allah, kendisinin ( çok ) sevdiği ve onlarında Onu sevdiği, ( üstelik ) inananlara karşı alçak gönüllü , inkarcılara karşı güçlü , Allah yolunda cihad eden, yerenin yermesinden korkmayan bir millet getirir Bu Allahın dilediğine verdiği bir nimettir Allah herşeyi kaplar ve bilir (Kuranı Kerim el-Maide 54 )
"İşte sizler Allah yolunda ( mallarınızı ) sarfetmeye çağırılan kimselersiniz Kiminiz cimrilik yapıyor ama, ( O ) cimrilik yapan bilsinki , ancak kendine karşı cimrilik etmiş olur Allah zengindir, siz ise fakirsiniz Eğer ondan yüz çevirirseniz, sizi ortadan kaldırır ve sizin yerinize , sizden olmayan ve sonrada sizlere benzemeyecek olan baaşka bir milleti getirir" ( Kuran-ı Kerim Muhammed s 38 )
And olsun! biz zikr ( yani tevrattan ) sonra zeburda da ;" Arza salih kullarım varis olacaklardır!" diye yazmıştık ( Kuran-ı Kerim el-Enbiya 105 )
" Onlar ki ; Eğer kendilerine yer yüzünde bir iktirad , mevki verirsek namazlarını dosdoğru kılarlar , zekat verirler , iyiliği emreder, kötülükten vaz geçirmeye çalışırlar Bütün işlerin sonucu Allaha aittir" (Kuran-ı Kerim el-Hac 41 )
Sn.ashenarşi,ben size sürekli " yapıştırdıklarınızı okuyunuz / uyku modunda yazmayınız " diyorum siz bana kızıyorsunuz...Buyrunnn....!!!
1-Ya ben hadis nedir bilmiyorum,
2-Ya siz hadis nedir bilmiyorsunuz,
3-Ya bizi " enayi " yerine koyup " Ne yazarsam nasıl olsa yerler " mantığıyla yazıyorsunuz,
4-Ya uçmuşsunuz,
5-Ya uyku modundasınız...
Beğendiğiniz şıkkı seçiniz,özgürsünüz...
Not : Bu arada bir aralar yazmıştınız durumunuzla ilgili (sağlık sorunu ile ilgili )...Eğer anlaşılmazlığınız o yüzden ise özür dilerim,bu durumdan dolayı sizi rencide etmek istemem,ancak daha durağan /dingin...olduğunuz anlarda yazmanızı öneririm...
Sağlıcakla kalınız...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
VE SİZ NE YAZMIŞSINIZ....!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Tarih : 28-06-2010 11:36 AM
" Konuya Ayet yazılamaz diyen sizsiniz. Bunun üzerinr söyleyecek sözüm yok."
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
KONUYA AYET YAZAMAZSINIZ DİYEN Mİ VAR...!!!
=======================================================
Sn.ashenarşi ( YALANCI ve İFTİRACI ),
Her iki yazınızda da yazınızın " TEMASI " ile ilgili değil,yazınızın İÇERİĞİNDEKİ YANLIŞLIĞI vurgulamışım...
Ve sizi genel anlamda şu şekilde eleştirmişim : " Yazdığını,kopyalayıp/yapıştırdığını OKUMAYAN BİRİ...!!!
Sorumu yine tekrarlıyorum :
Sn.ashenarşi ( YALANCI ve İFTİRACI ) " konuya ayet yazılamaz " sözümü / yazımı buraya yapıştırınız..."
Sağlıcakla kalınız...