Pazı Dolması

Pazı Dolması tarifi

Malzemeler
1 demet pazı

İç Malzemeleri
250 g kıyma
1 kahve fincanı bulgur
1 kahve fincanı pirinç
1 büyük kuru soğan
Biber salçası, maydanoz
Karabiber, nane, tuz
Sıvıyağ

Pazı Dolması Yapilisi
Pazıyı yıkayıp uzun saplarını kesin.
Pazıları bir tepsiye koyup üzerine kaynar su dökün, yumuşayana kadar bekletin.
Kıyma, ayıklanmış yıkanmış pirinç ve bulgur, incecik doğranmış kuru soğan, baharatlar,
kıyılmış maydanoz, salça ve sıvıyağı iyice karıştırarak dolma içini hazırlayın.
Sudan çıkardığınız yumuşamış pazının damarını çıkarıp ikiye bölün.
Bir ucuna kıymalı harçtan koyup muska gibi sarın.
Dolmaları güvece yerleştirip üzerini örtecek kadar su koyup pişirin.
Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Afiyet olsun.
 
Olsada yesek-te pazı dolması değilde pazı sarması olmuyormu bu [MENTION=130377]mopsy[/MENTION] yani dolmalara ayıp oluyor hiç biber dolmasına biber sarması diyormuyuz..:)
 
Üst Alt