Parmaklarını yemek isteyen buraya baksın

Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
limon kabuğu rendesi
minicik tuz
2 yumurta sarısı
250 gr un
10-15 adet kabukları soyulmuş badem
6.jpg


4.jpg


Yapılışı
Yağ,şeker ve tuz birbirine iyice yedirilir.
2 yumurta sarısı ve limon kabuğu eklenip yoğrulur.
Son olarak da un eklenip yoğurulur ve 20 dk buzdolabında bekletilir.

Şekil vermek
Uzun uzun ince rulolar yapılıp eşit şekilde parçalara ayrılır.Tırnak kısmı, çay kaşığının tersi ile bastırılıp bademin bir parçası yerleştirilir.Parmak üzerinde ki çizgileri vermek için,iki kez boğum yapılır ve boğumların tepeleri bıçakla çizilir.

3.jpg


Yumurta sarısına minicik şeker ve su eklenip karıştırılıp parmakların üzerine sürülür.175 c de de pişirilir.

5.jpg
 
Oyyyyy çok iğrenççç bir şey bu..:))
Mnikürde yapılmamış ojeleri çıkmış ğğğğğğğğ çok fene...:))
 
Üst Alt