• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

PARFE ( Parfait)

  • Konbuyu başlatan mopsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 3
  • Görüntüleme 2K

Okunuyor :
PARFE ( Parfait)

mopsy

Emektar
Üye
PARFE ( Parfait) tarifi, PARFE ( Parfait) nasıl yapılır

Fransız mutfağının şaheser Buzlu kreması .Kelime anlamı bu.
Pasta olarak anlamı da kalıba dökülerek dondurulup kremayla yapılmış pasta.
Genelde sade ,antepfıstıklı ve meyvelisi yapılır (Krokanlı,Muzlu,vişneli ve Çilekli)
Oysa ki ben size ekşi karadutlusunu öneririm. Müthiş bir lezzet muhakkak denemeniz gerekir.
Karadutlusu benim tasarım, yörede çok değişik tat ve çeşitte karadut mevcut.
Bu Ülkede yaşayanlara tanrı çok bonkör davranmış.Bizim bu kıymeti bildiğimiz söylenebilir mi.?
Buda işin ayrı bir yönü.Bilelim artık bu Ülkenin kıymetini. Yarın kaybedince hayıflanmayalım.
Vakit geçmeden .

Şimdi size Antep fıstıklısının tarifini vereceğim. Yalnız şu hatırlatmayı yapayım.
Yapım aşamasında isterseniz bir çay kaşığı Petek bal da öneririm.
Rengi için içerisine ayrıca bir T. kaşığı da nescafe isteğe bağlı olarak ilave edilir..
Çikolata soslusu sade ve fıstıklısına konulur.
Sıcak yaz akşamlarının serin soğuk pastası ,yaptığım araştırmada böyle bir tarife rastlamadım.
İnanın bir gün herkes bu pastayı yiyecek.
Benden söylemesi.

Malzemeler:
1.Poşet Kremşanti
1.Su bardağı Süt
3.Yumurta.
1.Su bardağı toz şeker
1.Kutu tuzsuz labne peyniri
1.Paket vanilya
50.gr ayılanmış Antep fıstığı
80.gr Bitter Çikolata
1.Fincan süt (Sos için)

Yapılışı:
Kremşanti sütle 5.dk çırpılıp dolaba alınır, soğutulur,yapım süresince bekletilir .
3 yumurta şeker ile 15.dk krema kıv***** gelene dek fasılasız çırpılır.
vanilya ve peynir ilave edilip,5 dk daha çırpılır. Kremşanti ilave edilip 3.dk çırpılır.
Bor cama dökülürken üzerine kırık Antep fıstıkları serpilir. Dolaba konulur.
Fıstıklar ağırlığı ile orta kata kadar iner….(toplam 25 dk çırpılır.)
Ortalama 5-7 saat bekletilir. Aslında bir gün evvel yapıp bekletmek tavsiye edilir.
Sos için kırılmış Çikolata sütle benmari usulü pişirilir.
Servis esnasında üzerine konulup sunulur.
Gerektiğinde yukarıda sunduklarım ilave edilir.

Afiyet olsun.
 

seguka

Amatör
Üye
mopsy ciğim bitirmiş olduğum okul itibariyle mesleğim her ne kadar şu anda evde icra etsemde ahçılık yeni tarifler bulmak beni herzaman cezbetmiştir hadi bende sana az malzeme kolay yapım güzel bir kek-pasta tarifi vereyim:

KEK HAMURU
3 yumurta
1,1/2 su bardağı toz şeker
yarım bardak süt /yarım bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un

KREMA
1 paket vanilya
3çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı tereyağ
1 yumurta
1 su bardağı şeker

Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çıpın ,süt ve sıvıyağı ilave edin unu kabartma tozu ve vanilya ile beraber eleyip el çırpıcısıyla yavaş yavaş sıvı karışıma iyice karıştırın tereyağla yağlayıp sonrada unladığınız tepsiye dökün 170c derece fırında pişirin.

kreması için süt,yumurta ,un ve nişastayı bir tencereye koyun muhallebi kıv***** gelince t
ereyağını şekeri ve vanilyayı ekleyin.
keki soğutup arasını kesin kremayı sıcakken dökün üst parçayı kapatıp iyice soğuttuktan sonra üstüne bol pudra şekeri serpin

alman pastası görüntüsünde enfes bir pastadır bir ara apartmandaki bütün komşularıma günlerinde yapıyordum ekol olmuştu hepinize tavsiye ediyorum seninde paylaşımın için çok teşekkür ederim mutlaka deneyeceğim ...

HEPİNİZE ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN!!
 

mopsy

Emektar
Üye
Hey krokanlı parfe istiyorum...

yaz hafifliğinde kocaman gezmek gibi...:))
Merhaba!

krokan
Simdi bu Karaoke gibi bir sey mi?
Yaz sarkilari soyleme baglaminda...

Yoksa Kroke mi?
(double bass), tomasiz kukurba (viyola) ve jerzy bawol (akordiyon)
Tarafından oluşturulan caz grubu esliginde mi
Parfait yemek istiyorsunuz?

Yoksa Kroke mi oldunuz?
Yani super tariflerimizi gorunce
kroke olup, gardı inmiş yenik bir boksörün mahcubiyeti mi
Yasiyorsunuz.

Yoksa......................
 
Üst Alt