Sürekli ayetleri kopyalıyorsunuz.Madem öyle bende size bir ayetle cevap vereyim.
O ayeti ben size hatırlatıyım isterseniz şöyle bi bakın bakalım akla davet eden kimmiş..
Akıl çalıştırmayan RABBİ' nin ayetlerini görmeyen, kudretini, insanı kendine kul olarak yaratmış olmasını, onun kimseye birşey danışmak zorunda olmadığını, istediği dakika istediği insan topluluğunu bir anda imha edebileceğini ve onların yerine başkasını varis kılabileceğini açık açık söyleyen ALLAH C.C' a
" Bence şöyle, bence böyle demeye hakkın yok"
sen hayvana soruyomusun, bak kardeş etde yememiz lazım, seni keselim mi.. ? bak aslında ölürken bile hayır işliyosun ... yok ben kesilmek istemem dese seni ne kadar bağlar, sen ona bunu sorarmısın, çünkü o sana et,süt, yünü, ile hizmetine sunulmuş, senin için yaratılmış, onun bir fikri düşüncesi olamaz... olsa da takan olmaz... işte sende KUL olarak yaratılmışsın, bu örnek deki hayvan ile insan arasında ki fark...
ALLAH C.C insanlara karşı çok affedici ve merhametlidir, o verdiği sözden caymaz, en azılı kafir olsada ona karşı bile en güzel adalet ile hüküm verir, asla haksızlık yapmaz, seni özgür bırakır, aslında ne yapacağını, nasıl yapacağını bilir, ama vaadinden caymaz..
Kuluna TEVBE kapısını açık tutar, kul ALLAH C.C ha teslim olur ise, ona güvenir ona dayanır TEVEKKÜL eder ise herşeyin ALLAH C.C dan geldiğine inanır ise ve onun verdiği her hükmün mutaka kendisine hayır olarak döneceğini bilir ise şöyle olur...
..........Allah onlardan razı olmuş, onlar da O'ndan razı olmuşlardır. İşte bu mükâfat, Rabbine saygı gösterene mahsustur. BEYYİNE - 8
Yani verdiğin ayeti bana değil kendine söyle, hatta manasını düşünürek, tekrarla, tekrarla belki aklını kullanmayı akıl edebilirsin...
Hatta yukarda bana gösterdiğin ve ima ettiğin eylemin sende nüzul etmesi ve söylediklerimi daha iyi anlaya bilmen için, her namazda okuyup tekrarlayıp durduğumuz bir ayet ....
Allah O’dur ki kendisinden başka hiç bir ilah yoktur. Hayy ve Kayyum’dur. O’nu dalgınlık ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. O’nun ilmi olmadan katında şefaat edecek kimdir? Önlerinde ve arkalarında ne varsa bilir. Dilediği kadarından başka O’nun ilminden hiç bir şey kavrayamazlar. Kürsisi gökleri ve yeri kaplamıştır. Onları koruyup gözetmek O’na ağırlık vermez. O, öyle ulu, öyle azametlidir.BAKARA 255
Şimdi bu ilah sana fikrini sorar mı..?
Saygılarımla...