Özbek Pilavı

Nil@y

Eski Üye
Özbek Pilavı nasıl yapılır

MALZEMELER

500 gr Amerikan pirinci
400 gr kuzu but (Kuşbaşı doğranmış)
3 adet orta boy havuç
1 adet kuzu soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım paket margarin veya tereyağı
1 kaşık biber ve domates salçası
Tuz
Karabiber
3 bardak su veya et suyu

HAZIRLANIŞI

Pirinçleri üzerine geçecek kadar bir kaşık tuz atarak sıcak suyla ıslatırız. Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini teflon tencerede pembeleşinceye kadar kavururuz, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip bir iki defa çeviririz, hafif sararınca üzerine 3 cm uzunluğunda ince ince doğranmış havuçlar ilave edilir. Bir iki defa da onunla çevrilir ve üzerine haşlanmış nohut konulur. Üzerini geçecek kadar su veya etsuyu ilave edilir. Tuz ve karabiber konularak önce harlı ateşte sonra pilav göz göz olunca kısık ateşe alınarak üzerine havlu kağıt peçete örtülerek demlenmeye bırakılır. Sonra çukur bir kaseye doldurulup servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır. Etrafı havuç rendesi ve nohutla süslenerek servis yapılır.
 
Bir gece büyükelçiliğe yemeğe gitmiştik . Özbek pilavını ilk defa orada tattım ama bana çok ağır geldi . Görünüşü ve tadı hakikaten mükemmeldi ve yapanların da ellerine sağlık ama sanırım benim damak tadım ve midem için biraz ağır bir gıda isi ve çok rahatsızlandım . Pek güzel bir anı değil belki ama başlığı görünce paylaşmak istedim .
 
MALZEMELER

500 gr Amerikan pirinci
400 gr kuzu but (Kuşbaşı doğranmış)
3 adet orta boy havuç
1 adet kuzu soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım paket margarin veya tereyağı
1 kaşık biber ve domates salçası
Tuz
Karabiber
3 bardak su veya et suyu

HAZIRLANIŞI

Pirinçleri üzerine geçecek kadar bir kaşık tuz atarak sıcak suyla ıslatırız. Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini teflon tencerede pembeleşinceye kadar kavururuz, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip bir iki defa çeviririz, hafif sararınca üzerine 3 cm uzunluğunda ince ince doğranmış havuçlar ilave edilir. Bir iki defa da onunla çevrilir ve üzerine haşlanmış nohut konulur. Üzerini geçecek kadar su veya etsuyu ilave edilir. Tuz ve karabiber konularak önce harlı ateşte sonra pilav göz göz olunca kısık ateşe alınarak üzerine havlu kağıt peçete örtülerek demlenmeye bırakılır. Sonra çukur bir kaseye doldurulup servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır. Etrafı havuç rendesi ve nohutla süslenerek servis yapılır.

Bu güzel yemeği bende taddım, çokta hoşuma gitti, kendi kültürümden bir tad olarak algıladım ve severek yedim, ta ki sizin tarifinizi okuyuncaya kadar, emeğine sağlık öncelikle ama ne olurdu şu malzemeleri daha dikkatli seçseydiniz gelin şu AMERİKAN PİRİNCİNİ kaldırın oradan, Tosya veya Terme ama ABD olmasın karışmadığı bir yemek kültürümüz olmuştu orayada pirinçle girmesin, sonra ayıkla pirincin içinden ABD yi, emeğinize sağlık konuyu ekleyen arkadaş, umarım bu pilavı sizin yaşadığınız yerdeki malzemelere göre ve siz kendi ihtiyacınız için yazmak mecburiyrtinde kalmışsınızdır. Yoksa ben istemem olursa yerli pirincimizle veya Asya pirinci olsun:Seguridad:
 

Nil@y

Eski Üye
Bu güzel yemeği bende taddım, çokta hoşuma gitti, kendi kültürümden bir tad olarak algıladım ve severek yedim, ta ki sizin tarifinizi okuyuncaya kadar, emeğine sağlık öncelikle ama ne olurdu şu malzemeleri daha dikkatli seçseydiniz gelin şu AMERİKAN PİRİNCİNİ kaldırın oradan, Tosya veya Terme ama ABD olmasın karışmadığı bir yemek kültürümüz olmuştu orayada pirinçle girmesin, sonra ayıkla pirincin içinden ABD yi, emeğinize sağlık konuyu ekleyen arkadaş, umarım bu pilavı sizin yaşadığınız yerdeki malzemelere göre ve siz kendi ihtiyacınız için yazmak mecburiyrtinde kalmışsınızdır. Yoksa ben istemem olursa yerli pirincimizle veya Asya pirinci olsun:Seguridad:


Sayin erkisi sizden rica etsem bana bi miktar Tosya veya Terme yada Asya pirinci gonderirmisiniz?Hani burda bu saydiklarinizi bulabilecegimi sanmiyorumda o bakimdan..Gondermesseniz aksi halde kaldiramam ordan Amerikan pirincini..
 
Sayin erkisi sizden rica etsem bana bi miktar Tosya veya Terme yada Asya pirinci gonderirmisiniz?Hani burda bu saydiklarinizi bulabilecegimi sanmiyorumda o bakimdan..Gondermesseniz aksi halde kaldiramam ordan Amerikan pirincini..

Anladım, astarı yüzünden pahalıya gelecek ben vazgeçtim. Siz buyurun ülkemizde tadın bu yemeği ben seve seve malzeme tedarik ederim YERLİ MAL. İyi forumlar.
 
Özbek pilavı

Merhaba

284220111117123903655.jpg


Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
½ baş soğan
1 adet havuç
400 gr. Kuzu kuşbaşı
½ çay bardağı sıvı yağ
Sıcak su
1 tutam kimyon
1 tutam tuz
1 tutam kuş üzümü

Hazırlanışı:

Yarım soğanı doğrayın. Kuşbaşı eti hazırlayın. Tencerede sıvı yağı kızdırın.
Eti tencereye alarak kavurun. Havucu küp küp doğrayın.
Üzerine soğan ve havucu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
1 tutam kimyon, tuz ve kuş üzümü ekleyin.
Biraz karıştırdıktan sonra üzerine ıslayıp hazırladığınız pirinci ekleyin ve iyice karıştırın.
Kayndıktan sonra 15-20 dakika demlendirin .
Pilavımız servise hazır.

Afiyet olsun...

Tencere.tv
 
Üst Alt