Merhaba,
Bakınzı Sn.Venhar...;
hani diyosunuz yaa anayasa maddeleri ilk 4 madde değiştirilemez diye işte bizim de bu maddelerimiz ki bunlar değiştirilemez ve sorgulanamaz herşey açık ve nettir zaten akıl sahibi ve düşünen insan için
Sakat düşünceniz işte burada...Kim diyor SORGULANAMAZ diye...Ayetler de bile " hiç mi düşünmezsiniz....hiç mi akıl etmezsiniz... " der...Sorgulamadan düşünmek akletmek mümkün müdür...Varsa böyle bir yol veya siz bulduysanız söyleyiniz de biz de uyalım/öğrenelim...Ayrıca bu sorgulanamaz kısmı için belirtiğiniz akıl sahibi ve düşünen için nettir dediğinizde sorgulayanın Akılsız-Düşünemeyen anlamını da içerdiğini unutarak yazıyorsunuz sanırım...
bu bir dindir eğer bilgisizce kendi aklınca yorum yapıp sorguluyor ve önüme sunuyorsa inatla işte o zaman heyhat
Bilgisizce...Sizce sorgulayan-farklı birşeyler söyleyenler ilk paragrafınıza da bakacak olursak BİLGİSİZCE mi söylemiş oluyor...??? İsterseniz meal yazarı Edip Yüksel'in bir kaç röportajını okuyunuz..." Şeddeli T " harfleri için....Ne dersiniz bilgilenmeye başlamak için geç sayılmaz...
hep bana hep bana zihniyeti işte onlar müslüman olmayı anlarlarsa kendilerini mülüman kişi yerine koyup istek ve arzularda bulunup ona göre davranırlarsa bizde aynı düşünceyi geliştiririz elbet...bir hristiyan peygamberime bir ateist dinime yaradanıma hakaret ederse kusura bakmayın benbu konuma kendimi ölsem koyamam ve anlamaya çaba sarf etmem...
Kusura bakmayın " Ateiste-Hristiyana-Aleviye-Sorgulayana-Mezhep Kabul etmeyene..." bilmeden etmeden elin meal yazarı öyle yazdı diye KAFİR derseniz,karşılık bulursunuz....Ayrıca çoğunluk azınlık gibi düşünmeli...Azınlık çoğunluk gibi düşünemez...Neden çünkü yasaları yapanlar çoğunluk olduğundan keserleri kendilerine doğru yontar...
ki zaten aleviliği sorun yapan düşünceyi de anlamış değilim çevrem alevi insanlarla dolu ama o kadar güzel anlaşıp konuşabiliyoruz ki anlatamam alevilik denen sorun tamamen kışkırtılmak ülkeyi karıştırmak için kullanılıyor...aynı dinin farklı yollarındaki insanlar sanki farklı Allah farklı peygamber sahibiymiş gibi gösteriliyor ki birebir alevi insanlarla sohbetlerim oluyor malesef bunlar böyle gösterildiği gibi değil...
Sn.Venhar bunu bildiğinizden,şu yukarıdaki cümlelerinizden dolayı emin değilim...Sünni - Alevi....Yezid - Hz.Ali....= KERBELA - SİYASET ... İki zıddır...Siyasi olarak da , inanç olarak da...Gösterildiği gibi değil de o zaman MUM SÖNDÜ nün içeriğini kim uydurdu...??? Kendileri mi yoksa Ehl-i Sünnet Hanefi Mezhebi ileri gelenleri mi...Yani mensubu olduklarınız mı...???
İşte size pratiklerimden sadece biri
) sınavı geçebildim mi acaba ?( buarada daha bende neler varr neler siz yeterki pratik isteyin )
))
Pratik sunamadınız...Hala teoriktesiniz...Yaşadığınız bazı pratikleri teorik olarak sonuçlandırıyorsunuz...Yani benim gözümde ,bana soruyorsanız,sınavı GEÇEMEDİNİZ...Kusura bakmayınız...
1- İlk paragrafınız , sizi sınavda kaybettirdi...
2- Hristiyan ve ateistler hakkında yazdıklarınız pratiği bilmediğinizi ortaya koydu...
3- Aleviler ile asıl temelde ayrışılan ve binlerce yıldır süren karşıtlığı tam bilmediğinizi veya bilseniz de kabullenmediğinizi sanıyorum...
İşte bu yüzden üzülerek geçemediniz diyorum...
Bu arada daha neler var nelerden söyleyecekleriniz de bu tarz ise hiç zahmet etmeyin...Sonuç değişmez...Ayvaz kasap hep bir hesap olur sonu...
Sağlıcakla kalınız...