Niye et krizi yaşıyoruz?

Balçiçek Pamir’in konuğu Agos ve Radikal 2 gazeteleri yazarı Prof. Baskın Oran’ın Et Krizi ile ilgili ilginç tesbitleri:

Bu PKK’yı ortadan kaldıracağız diye yayla yasağı koyuyorlar. Bu yasağı koyduğun anda Türkiye’nin canlı hayvan deposu olan Doğu’da canlı hayvancılık ölür diye. Nitekim öyle de oldu. Bakın şimdi dünyanın en pahalı etini biz yiyoruz. Yakında onu da yiyemeyebiliriz üstelik. Türkiye gibi bir tarım ve hayvancılık ülkesi et ithal eder duruma düştü, neden?
 
Baskın Oran Hoca'nın tespiti kısmen etkilidir elbet.
Fakat bu konudaki asıl neden üretilen sığır maliyetinin yüksek ama fiyatının ucuz olmasıdır.
Mesela bölgemizde sığır üretiminden vazgeçilmesinin asıl nedeni onca emeğe ve maliyete karşılık alınamamasıdır.
Yani üreticiler bu işten para kazanamaz oldular.
Üstelik sütün litresi 0,40 kuruş.
Çok komik rakam olan bu miktar üreticilerin hiç bir sorununu gidermemektedir.
Bu gibi olumsuzluklar çiftçilerimizi hayvancılık yapmaktan uzaklaştırmıştır.
Sanırım asıl neden bunlar olsa gerek...

TABİ BUNLARIN BU HALE GELMESİ İSE KAPİTALİST POLİTİKALARDIR.

ÇÖZÜM İSE ÇOK BASİT..:prv:
 
Üst Alt