selam ederim;
biz çoğul bir ifadedir ve ulu Allahın zatı tektir. bunudamı tartışacagız hayret doğrusu. ulu Allah ben demiyor şeytani diye diyorsunuz muhterem farkındamısınız neye inandığınızın?
islam düşünce muhakeme işidir. sizin din alimi dedikleriniz arapça öğrenip, KUR'AN I hatmeden kişilerdir. söylemlerinizin hiçbir dayanağı olmadığı gibi, dayandırdığınız alimlerinde hiçbir dayanağı malesef yoktur. akıl işidir islam. akıla ve mantığa inmiştir. ulu Allah şeytani diye sözmü söyleyemeyecek kendisine tek başınayken biz diye hitap edecek insana?
muhterem kardeşim inandığınız şeyi tekrar düşünün. benlik ulu Allah'a mahsustur. ulu Allah şeytanıda yaratmıştır. küfürüde yaratmıştır. yarattığından mı sakınacak? küfürde şeytanda kudretin sahibi ulu Allaha secde eder. görevlerini icra ederler.
m2 hesabını atın dönüşü ile tabir edip uyduran alimlerin her dediği gerçek olsaydı dünya bugün düz olurdu. suçlular hala topraga yarı bedenleri ile gömülüp taş ile öldürülürlerdi. daha çok sayabilirim ama devam etmek istemiyorum açıkçası. çünkü bugünkü anlayışta geriliğe sebep din adamlarıdır. bir kaç tanesi hariç alimlik adı altında hepsi zarar vermişlerdir. benlik duygularına yenilmiş, itibar gördükleri an başlamışlardır islamda yeri olmayan saçma inanışlara saçma uygulamalara. KUR'AN ın alimi olamaz. onu tasfir eden iyi arapça bilen olabilir. KUR'AN ın alimi, sünnetin ehili bunu yaşantısına yansıtandır. benim ise en son bildiğim alim barış mançodur. bu size komik bile gelebilir. işte bu kadar uzaktır ehli kitap ile insan ehlinin arası. alimler kitap ehli barışmanço ise insan ehlidir vesselam.
ilahiyat diye uydurulan ezber anlaşıyı BİZ ifadesini bile ben algılatıyor insanlara. çözüp anlayamadıkları herşeye bir yorumları var maşallah. incelik, düşünce, muhakemeden zerre eser yokken, melekleri insan omuzunda yaşayan bir süs gibi anlatırken, namazlarımızdan sonra kime selam verdiğimizden habersiz yaşarlar. sonrada eklerler tuvalete girince melekler kapıda bekler.
vala arkadaşlar sizin inandığınız şeyler benim inandığımdan çok daha uçlarda. ama inanılmışı sorgulamak zor hatta günah iken, malesef aynı yerde buluşma şansımız öyle düşükki. ne diyelim herkezin inancı kendine demenin burada yararlı olacağını düşünüyorum.
örnekler paylaşalımda insanları yanlış bilgilendirmeyelim insanlar kendileri karar versinler, en güzel yolu bu sanırım. rica ederim sorgulayın kendinizi ve inancınızı bu işin takvayla değil akıl ile yakından ilişkisi vardır. takvadan önce akıl gelirki insan neye inandığını neden inandığını idrak etsin.
"Ey İsrailoğulları! Size ihsan ettiğim nimetlerimi hatırlayın ve son peygambere iman edeceğinize dair Bana verdiğiniz sözü yerine getirin ki, Ben de size verdiğim sözü yerine getirip mükâfatınızı vereyim. Ve sadece Benden korkun." (Bakara, 2/40-41)
"Kullarım senden Beni sordukları vakit de ki, muhakkak Ben çok yakınım. Bana dua ettiği zaman, dua edenin duasına cevap veririm. Öyle ise onlar da Benim davetime uysunlar. Bana iman etsinler ki, doğru yolu bulmuş olsunlar."(Bakara, 2/186)
"Bana dua edin, icabet edeyim." (Mü'minûn, 23/60)
ben cinleri ve insanları ancak Bana ibadet etsinler diye yarattım."(Zâriyat, 51/56)
burada meleklerin görevinden biz diye bahseden cebrail as dır. anlamak için sadece okumanız yeterlidir alime gerek yoktur.
"Kur'ân'ı kesinlikle Biz indirdik, elbette onu yine Biz koruyacağız."(Hicr, 15/9)
75:17 - Kuşkusuz onu toplamak ve okumak bize aittir.
75:18 - O halde biz onu okuduğumuz zaman sen onun okunuşunu takip et.
76:23 - Kur'ân'ı sana kısım kısım biz indirdik.
bunları açıklarken inanın üzülüyorum. çünkü bir ilkokul öğrencisi yalın bir dil ile okusa ve hiçbir dine mensup olmasa manayı okuduğu an anlayacaktır. işte bütün bu kafaları karıştıran çok değerli alimlerdir. hizmet için yapılan karmaşık yorumlar, her geçen yıl anlayışları geriye götürmüştür. islam akıl işinden çıkmış, uygulamalarda akıl dışı olmuştur. ateizmin yayılmasına baş neden, dini yanlış anlaşılmalar, anlatımlar olmuştur. oysa islamın doğru bir dil ile sade anlatımı top yekün bütün insanlığı, medeniyette, adalette, hukukda, huzur ve mutlulukda daha ileriye götürecek insanlık ilmi olmalıydı. biz ise hala ben ve biz arasındaki farkın ne olduğunun tartışması içersindeyiz. sene 2014. 1400 yılda bu konuda bile hem fikir olamadık. ne büyük kayıp.