• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Mopsy' e Yemekler:)

Okunuyor :
Mopsy' e Yemekler:)

Masterlord

Kıdemli
Üye
tarifleri okumadım ama
tas kebabı
içli köfte
kıymalı makarna
ve biber dolması hakkaten çok güzel yemeklerdir

onun yanı sıra
karnı yarık
kuru fasulye
kokoreç
çiğ köfte
iskender

ne sayıyosam :)))
benim sevmedigim çok az yemek vardır.. yeterki güzel yapılsın

günde 8 kere yemek yiyip kilo almayan kaç kişi vardır acaba :D
 

diojen

Tecrübeli
Üye
shgiptare sana diyorlar;)
bize yemeklerinizi tanıtacağın bir başlık açsana!!!
tarifler denediklerinden olsun!
;)))
 

Masterlord

Kıdemli
Üye
Merhaba!

Sn.Masterlord!
Arnavut yemekleri, hele tatlilar;
10 Ogun bile yenir.
Cocuklugumu hatirladim da.......

çook nadir yapılır bizde arnavut yemekleri
genelde arnavut olduğum yemeklerden değil davranışlarımdan anlasılır
inatçı olmam sinirli olmam gelenekçi olmam

annem arnavut değil ama güzel yemek yapar
babam o yönden seçimini süper yapmış

evt tatlı bakımından babamın istedigi yapıldığı için o yönden bayram ederdik

hersey bi yana babamla birlikte kurban bayramlarını hatırlıyorumda
hayvanı yatırırdık keserdik sonra süper yüzerdik(tabi hepsini öğretti bana)
bağırsaktan bi kokoreç yapardıki babam
o muhtesem kokudan zor beklerdik pişmesini

çocukluğum gerçekten güzeldi
 

shgiptare

Kıdemli
Üye
tabiki siz isteyin diojencm ;)haftanın beş günü yenilen prasalı börekten başlamalı değil mi ama ;))))mopsy kesin tadını biliyordur..ama hazır yufka kullanmak yasak ;)

PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ

MALZEMELER
750 gram un
1 kg pirasa
1 adet havuç
1 su bardagi sivi yagi
250 gram beyaz peynir
2 adet yumurta
3 çorba kasigi kaymaksiz yogurt
Tuz, karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak unun ortasini açip, içine 1 yumurta, tuz ve azar azar su ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin. Üzerine nemli bez örtüp 20 dakika dinledirin. Pirasalari ince ince dograyip havucu rendeleyelin. 1/2 çay bardagi sivi yagda havuç ve pirasalari birlikte soteleyin. Pirasalar yumusadiginda tencerenin kapagini açarak, tuz ekleyin. Hamuru 7 esit bezeye ayiralim. Her bezeyi hazir yufka inceliginde açin. Ilk yufkayi açip kenarlarini tepsinin disina tasiyarak yayin. Yufkanin üzerini sivi yag ile yaglayin. Üzerine 2 yufka daha serip aralarina beyaz peyniri serpin. 2 yufka aralarini yaglayarak beyaz peyniri üzerine yerlestirin. Üzerine pirasali malzemeyi yayin. Tekrar 2 yufkayi serin.
Kaymaksiz yogurt, yumurta ve sivi yag karistirip son yufkanin üzerine sürün. Biçak ile 4-5 yerinde delelim. Isitilmis 220 dereceli firinda alti ve üzeri pisene dek kizartin. Pisen böregin altina ve üstüne hafifçene su serpistirelim. Tepsiyi tekrar firina sürüp 10 dakika bekletin..servise hazır...

 
Son düzenleme:

diojen

Tecrübeli
Üye
tabiki siz isteyin diojencm ;)haftanın beş günü yenilen prasalı börekten başlamalı değil mi ama ;))))mopsy kesin tadını biliyordur..ama hazır yufka kullanmak yasak ;)

PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ

MALZEMELER
750 gram un
1 kg pirasa
1 adet havuç
1 su bardagi sivi yagi
250 gram beyaz peynir
2 adet yumurta
3 çorba kasigi kaymaksiz yogurt
Tuz, karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak unun ortasini açip, içine 1 yumurta, tuz ve azar azar su ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin. Üzerine nemli bez örtüp 20 dakika dinledirin. Pirasalari ince ince dograyip havucu rendeleyelin. 1/2 çay bardagi sivi yagda havuç ve pirasalari birlikte soteleyin. Pirasalar yumusadiginda tencerenin kapagini açarak, tuz ekleyin. Hamuru 7 esit bezeye ayiralim. Her bezeyi hazir yufka inceliginde açin. Ilk yufkayi açip kenarlarini tepsinin disina tasiyarak yayin. Yufkanin üzerini sivi yag ile yaglayin. Üzerine 2 yufka daha serip aralarina beyaz peyniri serpin. 2 yufka aralarini yaglayarak beyaz peyniri üzerine yerlestirin. Üzerine pirasali malzemeyi yayin. Tekrar 2 yufkayi serin.
Kaymaksiz yogurt, yumurta ve sivi yag karistirip son yufkanin üzerine sürün. Biçak ile 4-5 yerinde delelim. Isitilmis 220 dereceli firinda alti ve üzeri pisene dek kizartin. Pisen böregin altina ve üstüne hafifçene su serpistirelim. Tepsiyi tekrar firina sürüp 10 dakika bekletin..servise hazır...

:shocked:haftanın beş günü mü dedi birileri???
 
Üst Alt