• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Mısır Gevrekli Tavuk

  • Konbuyu başlatan mopsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 1
  • Görüntüleme 2K

Okunuyor :
Mısır Gevrekli Tavuk

mopsy

Emektar
Üye
Mısır Gevrekli Tavuk tarifi , Mısır Gevrekli Tavuk nasıl yapılır

Malzemeler,
Yarım kilo tavuk göğüs fileto
1 paket süt kreması
Yarım su bardağı süt
1 kâse sade mısır gevreği
2 yemek kaşığı su
Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Hazırlanışı,
Tavuk etlerini orta büyüklükte parçalar bölün.
Derin bir kapta krema, süt, karabiber ve tuzu karıştırın.
Tavuk etlerini karışımın içinde ekleyin.
Buzdolabında 2 saat bekletin.
Tavuk etlerini sütlü karışımın içinden çıkarıp süzün.
Mısır gevreğini düz bir tabağa alın.
Her bir parça tavuk etini mısır gevreğine bulayın.
Fırın tepsisine aralık bırakmadan dizin.
Üzerine 2 yemek kaşığı su ve yarım çay bardağı sütlü karışımdan dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.

Afiyet olsun
 

Apollonius

Tecrübeli
Üye
Teşekkürler mopsy.

Ben de bir tarif vereyim. Çok basit kaçacak ama:

Mısır gevreğinin üzerine "yiyeceği şekerli hale dönüştürmeyecek kadar makul miktarda" ince bir şekilde bal gezdirin (çay kaşığı ile olabilir). sonra üzerine soğuk süt dökün. Bu taddan vazgeçemiyorum :)))
 
Üst Alt