• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Mısır Ekmeği

Okunuyor :
Mısır Ekmeği

dogangunes

Profesyonel
Yönetici
Admin
Moderatör
Üye
Malzemeler:
1 bardak beyaz un
2 bardak mısır unu
2 tatlı kaşığı instant kuru maya veya 1/2 küp yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı bal
1¾ bardak su, oda sıcaklığında
¼ bardak sıvıyağ
1 küçük boy tepsi (22 cm çapında)

Elde Yapılışı:

1. Eğer elle yapıyorsanız beyaz unu , tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu, balı ve sıvıyağı ilave ederek malzemeleri iyice karıştırın. Mısır ununu hamura ilave edip malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın. Hamurunuz azıcık topaklı olacaktır. Fazla karıştırırsanız ekmeginiz tıkız olur.

2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unları, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki suyu, balı ve sıvıyağı ilave ederek hamurunuzu 3-4 dakika yoğurun. Hamurunuz kek hamuru kıvamında olacaktır.

3. Hamuru iyice yağlanmış 22cm çapında çember kalıba veya tepsiye dökün. Elinizi veya spatulanızı suya batırarak ekmeğin üstünü düzleyin.

4. Hamuru 30 dakika kabarması için ılık bir yerde bekletin.

5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50-55 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.
 

dogangunes

Profesyonel
Yönetici
Admin
Moderatör
Üye
Malzemeler
* 4 su bardağı mısır unu
* 1 çorba kaşığı tuz
* 4,5 su bardağı kaynar su

Yapılışı
Tuz ve orta kararda kaynar su eklenen mısır unu, kaşıkla iyice yoğrulur. Kaynar su, Cadi’ye hem lezzet hem de kıvam verir. Yoğrulan hamur, az miktarda sıvı yağlı tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir ve altlı, üstlü olarak kızarana kadar pişirilir. Cadi’nin fırında pişirilmesi durumunda sıcaklık 200 dereceye ayarlanır. Yüksek sıcaklıktaki fırında pişirilecek Cadi daha lezzetli olur. Özellikle, yoğurt, malahto, lobyo phala, süt ve tereyağıyla pişirilen tavada yumurtayla yenmesi halinde Cadi’nin tadına doyum olmaz.
 
Üst Alt