• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Milföylü Piliç Sarma

  • Konbuyu başlatan mopsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 0
  • Görüntüleme 2K

Okunuyor :
Milföylü Piliç Sarma

mopsy

Emektar
Üye
Milföylü Piliç Sarma tarifi , Milföylü Piliç Sarma nasıl yapılır

Yaz aylarında rahatlıkla hazırlanabilecek bir tarif! Hem hafif, hem lezzetli, üstelik çalışan hanımlar için çok pratik!

Malzemeler:
4 adet tavuk but
4 adet kare milföy
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çörekotu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Tavukları, üzerini geçecek kadar su koyup haşlayın.
Piştiğinde sudan çıkarın ve soğumalarını bekleyin.
Derilerini soyun ve üzerine tuz, karabiber serpin.
Oda sıcaklığında yumuşamış milföyleri, budun sap tarafından sarın.
Hazırladığınız milföylü tavukları tepsiye yerleştirin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpiştirin.
5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında, üzerleri kızarıncaya kadar, ortalama 30 dakika pişirin.
Yanına haşlanmış sebzeler ekleyerek de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!
 
Üst Alt