Marketlerde ilaç satışına izin verilecek olması hakkında ne düşünüyorsunuz?
- İlaçlara erişim açısından doğru buluyorum.
- Doğru bulmuyorum.
- Kararsızım.
Eskiden sosyalist sistemde gercekten boyleydi Gelecek kayginiz, saglik kayginiz yoktu.Aslında ilaçlar devlet tekelinde olmalı, devlet tarafından halka ulaştırılmalı ve tamamen ücretsiz verilmelidir.
Satış noktası değil de bulundurulması gereken en doğru yer ise hastahanelerdir.
Diğer alternatifler ise temel hak olan insan sağlığının ticaretleştirilmesi ve burjuvazinin çıkarına hizmet edilmesidir.
Sosyalist ülkelerde yaşananların iyi niyetle ve gerçek şekilde ifade edimesi sistemin ne kadar doğru bir yolda olduğunu göstermiştir.Eskiden sosyalist sistemde gercekten boyleydi Gelecek kayginiz, saglik kayginiz yoktu.
Size hastanede bakamayacaklar diye bir korku ilacsiz kalacaksin korkusu yoktu. Dunyada uretilen Ilaclari da aynen muadili gibi Komunizmin icindeki ulkeler uretiyordu. Dagildiktan sonra hersey degisti. Dagildigi zaman serbest piyasaya En azindan ilac uretebilecek bir sanayiileri vardi. Bugun avrupa topluluguna girmis bircok eski sosyaslist veya komunist ulke Halen kendi ilaclarini ucuza uretmekte bu ilaclar Bircok ulkede satilmaktadir. Adi populer degil ama yaptigi isler aynidir. Ayrica doktorlar milli uretilen ilaclari hala ayni zihniyette tavsiye ve recete etmektedir. Yapilan hizmetler Sosyallik ogretildigi icin Hala daha insan canina kiymet vermektedir. Bir miktar zaman sonra dejenere olacaklar bunu biliyoruz.
Kotu tarafi Sistemin hantal tarafi da var agir islemektedir. Defter ve kitaplar bu eski ulkelerde hala daha ucuzdur ukrayna,romanya,bulgaristan,moldiova,gurcistan,azerbaycan da egitim ve Tedavi ilac Turkiyeden daha ucuzdur.
Ornegin bulgaristanda : 20 tl -25TL ye lazer dis dolgusu yaptirabilirsiniz bu zam da yeni gelmistir. Gurcistanda bunun fiyati 15 TL yi gecmez
Bir miktar zaman sonra onlar da degisecek..Bunlar belkide son kalanlark:
Sanırım sistenin hantal oluşu ve ağır işlemesi üretinin genele eşit yayılmasından kaynaklanmış olmasındandır.Kotu tarafi Sistemin hantal olşu ve agir islemektedir.