• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Marine Biftek

  • Konbuyu başlatan mopsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 9
  • Görüntüleme 3K

Okunuyor :
Marine Biftek

mopsy

Emektar
Üye
Marine Biftek tarifi , Marine Biftek nasıl yapılır

Akşam yemeğiniz için özel bir lezzet: marine biftek... Kolayca hazırlayıp, yeşillik ve pilavla servis yapabilirsiniz.

Malzemeler,
4 dilim dana biftek
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,
Marine sosunu hazırlamak için yoğurt, zeytinyağı, salça, limon suyu ve baharatları karıştırın.
Dana biftekleri marine sosun içine ekleyip buzdolabında 1 saat bekletin.
Sürenin sonunda biftekleri buzdolabından çıkarın.
Yapışmaz tabanlı tavada biftekli önlü arkalı kızartın.
Servis tabağına aldıktan sonra tuzlayın.
Afiyet olsun

Kokusu geldi degil mi?
 

dogangunes

Profesyonel
Yönetici
Admin
Moderatör
Üye
Gelmezmi geldi kokusu ..:freakedout:

Ama benim bu akşamki mönüm Fırında Çupra..:freakedout:



Ama yarın ilk işim biftek almak olucak buzlukta kalmamış kokusu buralara kadar geldi yemezsem olmaz..:))
 

mopsy

Emektar
Üye
Merhaba!

Resimdeki CELEP lokantasi eski FOCA da en unlu balik lokantasidir.
Kendi adini tasiyan rose saraplar ve arka ust blokta otelidir.
Gece manzarasi muthisdir.

Çuprasi efsanedir.
Defneli yapar.

 

simqe

Kıdemli
Üye
çupra deyince..mmm..nefis..
çuprayı çok basit,leziz bir hale döndürme yolu..
çupralar temizlenmiş,birde fırınınız vardır mutlaka..
çupraları yağlanmış tepsiye dizmeden önce,
marine ediyorsunuz..nasılmı? şöyleki..
sıvıyağ,sarmısak,karabiber,kırmızıbiber ve tuz..birde defne yaprağı ve kuru soğan olmazsa olmazı..
temizlenmiş çupraların içine halka doğranmış kurusoğanlar ve defne yaprağını yerleştirin..
sonra hepsini svıyağ,sarmısak,tuz,karabiber ve pul biber ile iyice harmanlayıp ,yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin..200 derce ısıtılmış fırında 30 ile 45 dakika fırında pişirin..kokusunu duydukça nasıl sabredeksiniz bilemiyorum ama bu süre ile takip edin..
sonraaa..masanızı hazırlamışsınızdır umarım..çünki balık sofraları özeldir..
salatanızı yaptınız(roka,soğan,akdeniz..hiç farketmez)
yanınada içecekler hazırdır umarım (rakı,olmazsa olmaz..)eh..bende kokuyu duydum bu saatte ama..ben az önce yedim :))size afiyet olsun..
 

mopsy

Emektar
Üye
Merhaba!
mopsy- Çuprasi efsanedir.Defneli yapar.
sn.simge- ve defne yaprağını yerleştirin..
Sn.Dogangunes bunu okuyunca once;
Hiiiii!.......demistir.
Sonra da:
DEFNE- umberto eco'nun önceki günün adası kitabındaki teknenin adı idi.
Herhalde bu tekneden tutulanlar lezzetli oluyormus...
diye ic gecirir!

Korkmayin sn.Dogangunes;
Defne- lauraceae familyası üyelerine verilen isimdir..çok uzun yıllar yaşama özelliğine sahip her dem yeşil ağaçlardır..akdeniz kıyılarında çok eski zamanlardan kalma devasa boyutta olanlarına bolca rastlanır..kurutularak saklanan yaprağı her türlü et yemeğine lezzet katar
Tesekkure gerek yok!
Vazifemiz..........

Imza focacilar (mopsy-sn.simge)
 

dogangunes

Profesyonel
Yönetici
Admin
Moderatör
Üye
CELEP lokantasi eski FOCA da en unlu balik lokantasidir.
Yaptığım balıkların üstüne balık tanımam sayın mopsy...:freakedout:
Bu balık lokantasının yanımda lafı bile olmaz...:))

Bu arada ben Çuprayı yaparken sıvıyağ yerine tereyağ kullanıyorum daha hoş bir tat oluyor..
 

mopsy

Emektar
Üye
Yaptığım balıkların üstüne balık tanımam sayın mopsy...:freakedout:
Bu balık lokantasının yanımda lafı bile olmaz...:))

Bu arada ben Çuprayı yaparken sıvıyağ yerine tereyağ kullanıyorum daha hoş bir tat oluyor..
Merhaba!

Ah... Ben olmasam ne olacak haliniz!
Kalbimiz, yumruğumuz büyüklüğünde minik bir kas pompası. Ama işlevi öyle büyük ki, paha biçilmez bir hayat pınarı. Onun sağlıklı çalışması için bilinçli beslenmek gerekiyor.
...tereyağı gibi katı yağlar kalbe zararlı,oysa zeytinyağı kalbi koruyor.
 

dogangunes

Profesyonel
Yönetici
Admin
Moderatör
Üye
Ah sayın mopsy ahhh onu yaşı geçkinler düşünsün ben değil...:freakedout:

30 yaşından sonra kesinlikle katı yağlardan uzak duracağız. Çünkü biz doymuş yağları etten, sütten, peynirden yoğurttan alıyoruz. Gün içinde yüzde 30 yağ, yüzde 60 karbonhidrat, yüzde 15 protein vücudumuza girmeli. Bunların üstüne bir de tereyağı sürülmüş ekmek yersek bir sürü hastalığı davet etmiş oluruz. Katı yağlar oda sıcaklığında neyse, tencerede, tavada eridikten sonra yediğimizde damar çeperlerinde aynı şekilde donuyor. Ondan sonra gelsin anjiyo, gelsin by-pass. Zeytinyağı elbette çok yararlı ama, kalorisi katı yağdan fazla. Bir kilo sıvı yağda 9 bin, bir kilo katı yağda 7 bin kalori var. Zeytinyağının avantajı HDL dediğimiz iyi huylu kolesterolü arttırması. HDL bizim çöpçülerimiz, kötü huylu kolesterol LDL'yi temizleyen en büyük savaşçılarımız. Ama gereğinden fazla sıvı yağı tüketirsek vücuda fazla kalori sokup yine tehlike yaratırız. Günlük sıvı yağ tüketimimiz 3-4 tatlı kaşığını geçmeyecek.
haluksacakli.com
 

mopsy

Emektar
Üye
Merhaba!

Siz beden egitimi ocasi cakma dietisyen Haluk SAÇAKLI abimize inanamayin



Elimizde tereyagi imalathanesi olduguna dair ciddi belgeler var.
Imza:Ajan mopsy
 
Üst Alt