• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Mantarlı Tavuk Sarma

  • Konbuyu başlatan mopsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 1
  • Görüntüleme 2K

Okunuyor :
Mantarlı Tavuk Sarma

mopsy

Emektar
Üye
Mantarlı Tavuk Sarma tarifi
Mantarlı tavuk sarma tarifi; akşam yemekleriniz için hazırlayabileceğiniz hem hafif hem de pratik bir seçenek

Malzemeler
4 adet tavuk göğsü
Yarım kilo mantar
4 dal taze soğan
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Mantarları bol suyla yıkayıp süzün.
Orta büyüklükte doğrayın.
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın.
İçine mantarları ekleyip arada bir karıştırarak pişirin.
Mantarlar suyunu bıraktığında tuz, kekik ve ceviz içini ilave edip karıştırın.
Mantarlar suyunu çekene kadar pişirip, tavayı ocaktan indirin.
Taze soğanları temizleyip yıkayın.
Tavuk göğüslerini döverek inceltin.
Tuz ve karabiberle harmanlayın.
Dikdörtgen elde edecek şekilde tavuk etlerini düz bir zemine yerleştirin.
Tam ortasına mantarlı harç ve taze soğanları koyun.
Rulo biçiminde sıkıca sarın.
Şeklinin sabit kalması için 2 parmak aralıklarla kürdan batırın.
Tavuk sarmayı yağlanmış fırın tepsisine alın.
1 su bardağı suyu ekleyin.
Tepsinin üzerini folyo ile kaplayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Pişen tavuk sarmayı fırından çıkarıp dilimleyin.
Pilavla birlikte servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
 
B

bursali68

Ziyaretci
Merhaba,

Bir yemek bu kadar mı güzel görünür,harika duruyor...

Sağlıcakla kalınız...
 
Üst Alt