Bir yaratıcı muhakkak var.Bizim Allah dediğimiz ismi ile.Ve bu yaratıcı dünyayı, evreni ve canlıları yarattıktan sonra onları izlemiyordur.Yaratıcı halen daha yaratıyor olandır.Bu konuyu defalarca konuştuğumu biliyorum.En son bana mantıklı gelen ise, Allah cc. bizim kaydımızı tutması için melek dediğimiz sensörleri yerleştirmiştir.Tüm dünyaya.Bu melekler(sensörler) alınan her bilgiyi iyi-kötü , soğuk-sıcak vb.gibi bir kitaba insan dilinde bilgisayara kayıt ediyor olabilir.Biz kendi seviyemizde düşünürsek bu böyledir diyebiliriz. Tabi ki doğruyu bulduğumuzu söylememiz hata olur.Eğer bu sensörler'' melekler'' olmasaydı.KADER olayı fiyasko olurdu.''Zaman kavramını ortadan kaldırırsak'' bilinmiyor ki kayıt ediliyor.Bilinse idi kayıt olmazdı.
Ayrıca Tansxx arkadaşın yazdığı cümle anlamsız kalıyor biraz.
-bize düşen kuranda üzerimize vazife edilmiş insan olma ve kul olabilme şartlarına uyabilmektir.
-bu bağlamda muhammedimizin karakteri bize klavuz olacaktır. nasıl insan olunması gerektiği konusunda.
Tamam hedefimiz iyi insan olmak, klavuzumuz Kuran-ı Kerim.Burada böyle söylemişsiniz.Alt cümlede Hz.Muhammed'i sokmuşsunuz işin içine.
Hz.Muhammed peygamberimizdir tamam anlıyoruz.Lakin Hz.Muhammed'in karakteri falan filan diye söyleyince iş çığrından çıkıyor.Bu sefer mezheplere, tarikatlara, kişilere, göre farklılık gösteriyor.
O yüzden klavuzumuz Kuran-ı Kerim'dir.Peygamber iletmek ile görevli idi.İletti görevi bitti mekanına gitti.Allah hepimizi ahiret'te peygamberimize komşu eylesin.
Fakat sözleride onunla beraber fani idi.eğer yazsaydı baki olabilir di.Ama yazmadı benim fikrim değil Yaratanın fikri ve kelamı önemli dedi.Onu klavuz edinin dedi.
Bizde yok Peygamberimiz bu konu hakkında birşey demiştir.O doğrudur diyoruz.Yav bırakın bu işleri.
Allah'u Teala ne buyuruyor: Oku... (Akıl sahipleri hiç düşünmez mi?)
Dost'ça kalın...