• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Limonlu Revani

  • Konbuyu başlatan mopsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 0
  • Görüntüleme 2K

Okunuyor :
Limonlu Revani

mopsy

Emektar
Üye
Limonlu Revani tarifi

Malzeme listesi
3 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 limon kabuğu rendesi ( Çeşme limonu tercihli)
1 kabartma tozu
1 vanilya

Şerbet için,
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu

Limonlu revani nasıl yapılır?
1-Yumurtaları mikserle 2-3 dakika kadar çırpın ve şekeri ilave ederek kar gibi olana kadar çırpmaya devam edin
2-Sıvıyağ ve yoğurdu ilave ederek 1-2 dakika daha çırpın
3-İrmik ve limon rendesini ilave ederk 1-2 kez karıştırın
4- Unu içine kabartma tozu ve vanilyayı karıştırarak eleyin Yumurtalı karışıma ilave ederek tahta kaşıkla bir iki kez karıştırın ve yağlanmış fırın kabına dökün
5- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar üzeri iyice pembeleşene kadar pişirin Kürdan batırarak pişip pişmediğini kontral edin

Şerbetin hazırlanması,
6- Şerbet için pişirme tenceresine şeker ve suyu koyun Orta hararetli ocakta şerbet parlayana kadar 20 dakika kadar kaynatın
7-Sıkılmış yarım limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocağı kapatıp tamamen soğumasını bekleyin
8-Tatlınızı ister kare kare, ister baklava dilimi şeklinde kesin vu şurubunu üzerine gezdirin

Not: Limonlu revani için şerbetinizi önceden kaynatıp tamamen soğumasını bekleyin Tatlınız sıcak, şerbetiniz soğuk olmalı…
Afiyet olsun
 
Üst Alt