Kuymak

Kuymak tarifi, Kuymak nasıl yapılır?

MALZEME
4 yemek kaşığı mısır unu
250gr Trabzon peyniri
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı su
1,5 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
İlk olarak peynirler doğranır bir kapta hazır bekletilir.Teflon bir kaba 2su bardağı su konur. Su hafifçe ılındığı zaman, bir yemekkaşığı mısır unu serpilerek dökülür. Bir yandanda toptop olmaması için karıştırılır. Mısır unu suya karıştığında 2. yemek kaşığı dökülür. Bu işlem 4 yemek kaşığı un bitene kadar tekrarlanır. Bittikten sonra tuzu ilave edilir. Mısır unu gözgöz olana kadar pişirilir.
 

Ekli dosyalar

  • kuymak51.jpg
    kuymak51.jpg
    58.6 KB · Bakış: 7
İlk kez Trabzon Maçka'nın bir yaylasında alabalığın ardından yemiştim (ilk ve son kez aslında ^_^) ve insanın iştahını açan havasının da etkisi ile -doğrusu ben buna bağlıyorum yoksa bir yiyeceği bu kadar sevemem- tadı damağımda kalmıştı. Bir daha yolum da düşmedi oralara... İstanbul'da da rastlamadım kuymak yapan bir yere. İstanbullu arkadaşların bildiği bir yer varsa iyi yapan yazabilir mi?
 
Üst Alt