Kuru patlıcan dolması tarifi
Malzemeler,
30 adet kuru patlıcan
Harcı için,
1 su bardağı pirinç
200 gram az yağlı kıyma
2 adet rendelenmiş soğan
1 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
1 tatlı kaşığı kıyılmış dere otu
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için,
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı,
Patlıcanları kaynar suda 5 dakika haşlayın.
Haşlandıktan süzüp, soğuk suyla durulayın ve süzülmesi için kenara bırakın.
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün.
Derin bir kapta pirinç ve tüm harç malzemelerini karıştırıp, yoğurun.
Patlıcanları hazırladığınız harçla bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
Dolmaları yayvan bir tencereye dizin.
Domates salçasını sıcak suyun içinde eritip, dolma tenceresine ekleyin.
Sıvıyağı dolmaların üzerinde gezdirin.
Dağılmamaları için üzerine porselen tabak kapatın.
Orta dereceli ateşte yaklaşık 40 dakika ağzı kapalı olarak pişirin.
Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun
Malzemeler,
30 adet kuru patlıcan
Harcı için,
1 su bardağı pirinç
200 gram az yağlı kıyma
2 adet rendelenmiş soğan
1 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
1 tatlı kaşığı kıyılmış dere otu
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için,
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı,
Patlıcanları kaynar suda 5 dakika haşlayın.
Haşlandıktan süzüp, soğuk suyla durulayın ve süzülmesi için kenara bırakın.
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün.
Derin bir kapta pirinç ve tüm harç malzemelerini karıştırıp, yoğurun.
Patlıcanları hazırladığınız harçla bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
Dolmaları yayvan bir tencereye dizin.
Domates salçasını sıcak suyun içinde eritip, dolma tenceresine ekleyin.
Sıvıyağı dolmaların üzerinde gezdirin.
Dağılmamaları için üzerine porselen tabak kapatın.
Orta dereceli ateşte yaklaşık 40 dakika ağzı kapalı olarak pişirin.
Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun