• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Kuru patlıcan dolması

  • Konbuyu başlatan simqe
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 2
  • Görüntüleme 2K

Okunuyor :
Kuru patlıcan dolması

simqe

Kıdemli
Üye
Kuru patlıcan dolması tarifi

Malzemeler,
30 adet kuru patlıcan
Harcı için,
1 su bardağı pirinç
200 gram az yağlı kıyma
2 adet rendelenmiş soğan
1 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
1 tatlı kaşığı kıyılmış dere otu
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için,
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı,
Patlıcanları kaynar suda 5 dakika haşlayın.
Haşlandıktan süzüp, soğuk suyla durulayın ve süzülmesi için kenara bırakın.
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün.
Derin bir kapta pirinç ve tüm harç malzemelerini karıştırıp, yoğurun.
Patlıcanları hazırladığınız harçla bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
Dolmaları yayvan bir tencereye dizin.
Domates salçasını sıcak suyun içinde eritip, dolma tenceresine ekleyin.
Sıvıyağı dolmaların üzerinde gezdirin.
Dağılmamaları için üzerine porselen tabak kapatın.
Orta dereceli ateşte yaklaşık 40 dakika ağzı kapalı olarak pişirin.
Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun
 

mopsy

Emektar
Üye
Yöresel kuru patlıcan dolması

Yöresel kuru patlıcan dolması tarifi

MALZEMELER
-50 adet kuru patlıcan
-Her patlıcan için 1 tatlı kaşığı pirinç (1 çay bardağıda fazladan ekleyin)
-5 adet büyük soğan
-10 diş sarmısak
-1 su bardağı kuru nane
-2 yemek kaşığı biber salçası (isteğe göre acı olabilir)
-1 yemek kaşığı domates salçası
-2 tatlı kaşığı pul biber( acı sevmeyenler ilave etmeyebilir)
-yarım çay bardağı ayçiçek yağı
-1 çay bardağı kadar zeytinyağı
-Tuz
-Yarım su bardağında eritilmiş 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Ayrıca pişerken üzerine eklemek için
1 çay kaşığı suda eritilmiş limon tuzu

YAPILIŞI
-Kuru patlıcanlar suda 20 dakika haşlanarak yumuşaması sağlanır.Suyu süzülerek kenara alınır.
-Soğanlar ve sarmısaklar rondoda çekilir.Yıkanan pirinçlerin üzerine eklenir.
-Diğer malzemelerde pirinçli harca ilave edilerek karıştırılır.
-Patlıcanların yarısına kadar hazırlanan iç malzeme doldurularak, ağızları elle bastırılıp kapatılır.
-Tencereye dizilen patlıcanların üzerini geçecek kadar sıcak su, suda eritilen limon tuzu,biraz tuz ve çok az yağ ilave edilir.
-Tenceredeki patlıcanlar hızlı ateşte kaynadıktan sonra , kısık ateşte 1.5 saat kadar kontrol edilerek pişirilir.

AFİYET OLSUN
 
Üst Alt