• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Kurban kavurması

Okunuyor :
Kurban kavurması

mopsy

Emektar
Üye
Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Sheraton Ankara Oteli Başaşçısı Zeki Açıköz,

Kuzu eti kavurması:
Tencereye kuzu etlerini atıp,
1 adet soğanı hiç doğramadan bütün olarak etlerin arasına koyuyoruz.
Etlerin pişme süresi uzun olduğu için soğanları
küçük küçük doğramak yerine büyük soğan koyuyoruz.

Çünkü soğanlar küçük küçük doğrandığı takdirde dağılır.
Bayram kavurmalarının içine çok malzeme girmez
o nedenle soğan lezzet verir.

Daha sonra kuzunun kuyruk yağı veya
iç yağından biraz ilave edilir.
Bir iki dakika harlı ateşte kavurduktan sonra
ocağı kısık ateşe alıp, yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra,
son aşamada tuz, karabiber ve kekik ilave ederek,
bir iki dakika daha kavrulduktan sonra pilavla servis yapılır.

Dana eti kavurması:
Dana etiyle kavurmayı yaparken, önce tencereye yağ konulur
ve yağ eridikten sonra etler ilave edilir.
Hiç bir şekilde etin kendi yağının dışında yağ ilave etmiyoruz.

Yine dana kavurmanın içerisine bir adet bütün soğanı koyup,
yüksek ateşte bir kaç dakika kavurduktan sonra,
kuzu kavurmadan farklı olarak bir bardak su ilave edip,
kısık ateşte bir saat pişiriyoruz.

Kavurma piştikten sonra tuz, karabiber
ve kekikle karıştırarak, pilavla servis yapılır.
 

dogangunes

Profesyonel
Yönetici
Admin
Moderatör
Üye
Bayram kavurması

Bayram kavurması ,Bayram Kavurması Tarifi, Bayram Kavurması nasıl yapılır ?

Malzemeler
1 kg kuzu but (orta yağlı)
100 gr kuyruk yağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik
4 diş sarımsak

Hazırlanışı:
Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını salana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin. Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.
 
Üst Alt