Kıtır Çörek

Kıtır Çörek tarifi

Malzemeler:
2 tane yumurta ( 1 tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.)
yarım çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
125 gr. oda ısısında tereyağı
125 gr. beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 yay kaşığı kadar tuz
Yumuşak bir hamur olana kadar un

Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı
1 kaşık süt
1 kaşık sıvı yağ

Yapılışı:
Fırını 180° de ısıtın.
Peyniri iyice ezin ve diğer malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru merdane yardımıyla yarım cm. kalınlığında açın.
Bıçak veya rulet yardımıyla üçer parmaklık kareler kesin.
Karelerin bir köşesine su sürüp çaprazındaki köşeyi üzerine kapatıp ucuna bastırın.
Hazırladığınız üçgenleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve
üzerine sürülecek karışımı hazırlayıp üçgenlerin üzerine sürün.
Sıcak fırına verin
Afiyet olsun
 
Son düzenleme:
Üst Alt