Kilis tava

Merhaba, Kilis tava tarifi

Malzemeler
1 Kilo orta yağlı kıyma
4 Tane yeşil veya kırmızı biber
1 Orta boy soğan
4 diş sarımsak
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım demet maydonoz
Karabiber,Kimyon,Kekik,Pul biber,Tuz

Üzeri için :
2 Tane domates
2 Tane yeşil biber
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı domates salçası
1 Çay bardağı su

Hazırlanışı
Kıymayı ( 2 kez çekilirse daha iyi ) rendelenmiş soğanı,ezilmiş sarımsakları,salçasını,
incecik doğradığımız maydonozu,ince kıydığımız veya rondoda çektiğimiz biberini,baharatlarını ve
tuzunuda serptikten sonra güzelce yoğuruyoruz.
Yağladığımız tepsiye kıymayı elimizle bastırarak her tarafı eşit olucak şekilde yayıyoruz.
( elimizi suyla hafif ıslatırsa daha rahat yayabiliriz)..
Üzerine dilimlediğimiz domatesi ve biberlerinide yerleştirdikten sonra 1 çay bardağı suyunuda döküp
fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
( Domates ve biberleri çok kızarmış tercih etmiyorsanız kebanın pişmesine
10 dakika kala fırından çıakartıp üzerine dizebiliriz...)
Fırından çıkartıkdan sonra dilediğiniz şekilde keserek dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
 
Üst Alt