Keşkek

mopsy

Emektar
Üye
Keşkek tarifi

Malzemeler
300 gr. dövme buğday
100 gr. beyaz nohut
5.5 su bardağı su
750 gr. kemikli koyun eti
60 gr. tereyağı
Tuz,
karabiber,kırmızı tozbiber

Yapılışı
Nohut ile buğday 2.5 su bardağı su ile geceden ıslatılır.
Et iyice haşlanır.
Nohut ile buğdayın suyu süzülür ve ete eklenir.
Kalan suya 4 su bardağı sıcak su eklenir.
Tereyağı,tuzu,karabiberi eklenir ve
buğdaylar lapa olana dek yaklaşık 75 dk . pişirilir.
Keşkek büyük bir tencereye alınır.
Et kemiklerinden ayrılıp eklenir ve tahta kaşıkla ezerek karıştırılır.
Üzerine kırmızıbiberli yağ gezdirilir..

Afiyet olsun
 
Üst Alt