• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Keşkek

  • Konbuyu başlatan İnci
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 1
  • Görüntüleme 912

Okunuyor :
Keşkek

İnci

Kıdemli
Üye
Karadeniz yöresinde yaygın olan (özellikle Sinop) düğün ve hıdırellez gibi şenlik ortamlarında büyükçe bir kazan ile pişirilen yemek.
 

Ma-i Nisan

Tecrübeli
Üye
Karadeniz yöresinde yaygın olan (özellikle Sinop) düğün ve hıdırellez gibi şenlik ortamlarında büyükçe bir kazan ile pişirilen yemek.
Bu özel yemeğin piştiği "ana" mutfak Doğuanadolu yöresidir. Burdan servis oldu diyer yörelerimize. Bu yemeğin Ana özelliği ise tandır közünde pişmesidir.
 
Üst Alt