Kereviz Çorbası
Malzemeler
2 büyük kereviz
3 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardak su
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 küçük konserve mısr
1 yemek kaşığı limon suyu
bir tutam hindistan cevizi
tuz, karabiber
su
Tencereye 3 su bardağı suyu ve doğranmış kerevizleri koyup, kapağı kapalı olarak kerevizler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın. Pişen kerevizleri biraz soğuyunca blender'dan geçirin ve bir kenara koyun. Ayrı bir tavada yağı ısıtın. unu ekleyin ve çok hafif pembeleşince sütü azar azar katın. Bu arada püre haline gelen sebzelere bir miktar kaynar suyu ekleyip biraz kaynatın. Kaynayınca çorbadan birkaç kaşık alıp un-süt karışımına ekleyin. Karışımı çırpma teli ile karıştırar pürüzsüz bir hal almasını sağlayın. Karışımı kaynayan çorbanın içine hızla karıştırarak dökün. Mısır, tuz, karabiber ve hindistan cevizini de ilave edip 4-5 dk. daha kaynatın.
İstenirse kereviz yaprakları ile süslenebiir ya da üzerine bir miktar kırmızı toz biberli kızdırılmış yağ gezdirilip servis edilir.
Malzemeler
2 büyük kereviz
3 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardak su
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 küçük konserve mısr
1 yemek kaşığı limon suyu
bir tutam hindistan cevizi
tuz, karabiber
su
Tencereye 3 su bardağı suyu ve doğranmış kerevizleri koyup, kapağı kapalı olarak kerevizler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın. Pişen kerevizleri biraz soğuyunca blender'dan geçirin ve bir kenara koyun. Ayrı bir tavada yağı ısıtın. unu ekleyin ve çok hafif pembeleşince sütü azar azar katın. Bu arada püre haline gelen sebzelere bir miktar kaynar suyu ekleyip biraz kaynatın. Kaynayınca çorbadan birkaç kaşık alıp un-süt karışımına ekleyin. Karışımı çırpma teli ile karıştırar pürüzsüz bir hal almasını sağlayın. Karışımı kaynayan çorbanın içine hızla karıştırarak dökün. Mısır, tuz, karabiber ve hindistan cevizini de ilave edip 4-5 dk. daha kaynatın.
İstenirse kereviz yaprakları ile süslenebiir ya da üzerine bir miktar kırmızı toz biberli kızdırılmış yağ gezdirilip servis edilir.