• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Keledoş nedir bilirmisiniz

Okunuyor :
Keledoş nedir bilirmisiniz

SEHERYELİ

Tecrübeli
Üye
Kavurma eti
Yarım su bardağı nohut
1 su bardağı dövme buğday
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 avuç ak pancar
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı kurut
ve kurutuk
HAZIRLANIŞI:
Nohut ve dövmeyi bir tencerede haşlanmaya bırakın. Pişmesine yakın yeşil mercimeği ilave edin, hepsi piştikten sonra içine ak pancar ve kavurma etini ekleyin. 10-15 dakika kaynatın. Malzeme iyice pişince ezilmiş kurutu kaynayan tencereye ilave edip muhallebi kıv***** gelinceye kadar pişirin. Ocaktan indirip üzerine tereyağı koyun. Yağ, yemeğin sıcağı ile eridikten sonra tabağa lavaş ekmeği doğrayıp
östüne keledoşu düküp üzerine tereyağı gezdirilir
afiyet olsun
 

RABİA

Bağımlı
Üye
bilinmez mi hiç?
Vanlı olup da keledoşu bilmemek ayıp olurdu:)

Teşekkürler,Seheryeli..
 
Üst Alt