Kayısılı Parfe

Kayısılı Parfe tarifi , Kayısılı Parfe nasıl yapılır

Sıcak havalarda içinizi serinletecek hem lezzetli hem de vitamin dolu kayısılı parfe tarifi

Malzemeler,
2,5 su bardağı kayısı suyu
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
5 adet kuru kayısı

Hazırlanışı,
Orta boy bir tencereye tereyağını alıp eritin.
Kayısı suyu, nişasta ve vanilyayı tencereye ilave edin.
Sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan indirip ılınması için bekletin.
Ilındıktan sonra kâselere pay edin.
Derin dondurucuda 35 dakika bekletin.
Sürenin sonunda kâseleri servis tabağına ters çevirin.
Kuru kayısıları küçük küçük doğrayıp parfelerin üzerini süsleyin.
Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Caycigillerden bir zatin adini bile bilmedigine emin oldugum bir elegance.....
 
Benim bildiklerim bana yeter...herkesin yiyebileceği nefis yemeklerim varken,ne idüğü belirsiz,ecnebi yemeklerini bilmesem de olur.:)
Merhaba

Van Rize Arası Mesafe 719 KM dir.
Van Malatya Arası Mesafe 573 KM dir.

Simdi sormazlar mi?

Rizenin cayinin ustasinin
Malatyanin kayisisindan

Nasil haberi YOK diye
Cık,cık ve yine cık .........
 
Merhaba

Van Rize Arası Mesafe 719 KM dir.
Van Malatya Arası Mesafe 573 KM dir.

Simdi sormazlar mi?

Rizenin cayinin ustasinin
Malatyanin kayisisindan

Nasil haberi YOK diye
Cık,cık ve yine cık .........

Malatya'nın kayısısından haberimiz var da, Fransa'ın Parfe'sini nerden bileceğiz?
Van Fransa arası bilmem kaaaççç kilometre........
Henüz yurt dışına açılmadım...:)
 
Malatya'nın kayısısından haberimiz var da, Fransa'ın Parfe'sini nerden bileceğiz?
Van Fransa arası bilmem kaaaççç kilometre........
Henüz yurt dışına açılmadım...:)
Merhaba

Paris- Malatya 3900 km.
Adamlar kayisi sarrafi kesilmisler,

Siz tatlinin adini bile bilmiyorsunuz?
... Henüz yurt dışına açılmadım...
Acilimlar moda olmus ulkemde anlasilan.

Siz onu bunu birakin yemek tariflerimdeki
Ustunlugumu kabul edin......
 
Üst Alt