Merhaba, Karnabahar Köftesi tarifi
Malzemeler
Yarım baş karnabahar
1 çay bardağı pirinç
1 soğan
1 yumurta
5-6 kaşık un
Maydanoz
Kimyon, yenibahar
Tuz, karabiber, pul biber
Kızartmak için zeytinyağı
Servis için limon
Yapılışı:
Pirinci üzerini 2-3 parmak geçecek suyla pişirin.
Pirinçler tam açılınca varsa suyunu süzüp bir kenara alın.
Karnabaharı çiçeklere ayırıp tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
Yumuşamış karnabaharı çatalla iyice ezin ve pirinç, ince kıyılmış maydanoz, soğan ve diğer malzemeleri katarak karıştırın.
Karışımdan kaşık yardımıyla parçalar alıp kızgın zağın içine bırakın ve kaşığın arkasıyla düzelterek yuvarlak şekil verin.
Kağıt üzerine çıkarıp limon ve pul biberle sıcak servis yapın.
Servis önerisi: kesinlikle bol köpüklü ayran.
Afiyet olsun!
Malzemeler
Yarım baş karnabahar
1 çay bardağı pirinç
1 soğan
1 yumurta
5-6 kaşık un
Maydanoz
Kimyon, yenibahar
Tuz, karabiber, pul biber
Kızartmak için zeytinyağı
Servis için limon
Yapılışı:
Pirinci üzerini 2-3 parmak geçecek suyla pişirin.
Pirinçler tam açılınca varsa suyunu süzüp bir kenara alın.
Karnabaharı çiçeklere ayırıp tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
Yumuşamış karnabaharı çatalla iyice ezin ve pirinç, ince kıyılmış maydanoz, soğan ve diğer malzemeleri katarak karıştırın.
Karışımdan kaşık yardımıyla parçalar alıp kızgın zağın içine bırakın ve kaşığın arkasıyla düzelterek yuvarlak şekil verin.
Kağıt üzerine çıkarıp limon ve pul biberle sıcak servis yapın.
Servis önerisi: kesinlikle bol köpüklü ayran.
Afiyet olsun!