Karides Tava

mopsy

Emektar
Üye
Karides Tava tarifi, Karides Tava nasıl yapılır

Karides tava; dostlarınızla toplandığınız yaz akşamı yemeklerinde sofranıza lezzet ve renk katacak bir meze…

Malzemeler,
Yarım kilo jumbo karides
3 su bardağı kaynar su
Yarım su bardağı üzüm sirkesi

Sosu için,
1 su bardağı un
Yarım su bardağı galeta unu
2 yemek kaşığı su
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı,
Orta boy tencereye 3 su bardağı su ve üzüm sirkesini alın.
Tenceredeki su kaynamaya başlayınca karidesleri ilave edin.
Yaklaşık 5 dakika karidesleri haşlayın.
Haşlanan karidesleri süzüp soğuması için kenarda bekletin.
Sosunu hazırlamak için derin bir kapta; un, galeta unu, yumurta, su ve tuzu karıştırın.
Kızartma yağını kızdırın.
Haşlanmış her bir karidesi hazırladığınız sosa batırın.
Kızartma yağında nar gibi olana kadar kızartın.
Fazla yağını almak için kızaran karidesleri havlu kâğıt üzerine çıkarın.
Servis yaparken karidesleri orta büyüklükte kürdanlara geçirin.

Afiyet olsun.
 
Üst Alt